«Διονύσης Σαββόπουλος: Απόντες οι πολιτικοί αρχηγοί στην κηδεία του θρύλου της μουσικής»
Πλήθος κόσμου συνέρρευσε στην Μητρόπολη Αθηνών για να αποχαιρετήσει τον μεγάλο τραγουδοποιό Διονύση Σαββόπουλο που πέθανε σε ηλικία 81 ετών την περασμένη Τρίτη (21/10). «Τραγούδησες για εμάς, το έθνος, τον λαό και την ιστορία» – Συγκίνηση, δάκρυα και μουσική στην κηδεία του Διονύση Σαββόπουλου Το παρών εκτός από τους απλούς πολίτες έδωσαν και εκπρόσωποι του
Συγκίνηση και Μουσική στην Κηδεία του Διονύση Σαββόπουλου
Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στη Μητρόπολη Αθηνών για να τιμήσει τη μνήμη του διάσημου καλλιτέχνη Διονύση Σαββόπουλου, ο οποίος απεβίωσε σε ηλικία 81 ετών την περασμένη Τρίτη (21/10). «Τραγούδησες για εμάς, το έθνος, τον λαό και την ιστορία» ήταν μερικά από τα λόγια που ακούστηκαν κατά τη διάρκεια της τελετής.
Παρόντες ήταν όχι μόνο πολίτες αλλά και εκπρόσωποι της πολιτικής σκηνής. Ανάμεσά τους ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος εκφώνησε επικήδειο λόγο, όπως επίσης και μέλη της κυβέρνησης.
Από τα κόμματα της αντιπολίτευσης συμμετείχε μόνο η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωής Κωνσταντοντοπούλου, ενώ οι υπόλοιποι αρχηγοί παρέμειναν απόντες.
Μια χαρακτηριστική φωτογραφία αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με άδεια καθίσματα που φέρουν ταμπελάκια με τα ονόματά τους. Αυτά παρέμειναν κενά καθ’ όλη τη διάρκεια της τελετής προκαλώντας αρνητικά σχόλια από χρήστες του διαδικτύου.
Η αριστερά στην κηδεία του κυρίου Σαββόπουλου… Αυτοί είστε… pic.twitter.com/mipchkcjlx
— Geo V (@gverikks) October 25,2025
Διακριτές απουσίες αποτελούν οι Νίκος Ανδρουλάκης του ΠΑΣΟΚ (εκπροσωπήθηκε από τον Γιάννη Βαρδακαστάνη),καθώς επίσης οι Σωκράτης Φάμελλος (ΣΥΡΙΖΑ),Δημήτρης Κουτσούμπας (Γενικός Γραμματέας ΚΚΕ),Αλέξης Χαρίτσης (Νέα Αριστερά),Κυριάκος Βελόπουλος (Ελληνική Λύση) και Δημήτρης Νατσιός από το κόμμα Νίκη.Παρά τις απουσίες τους ωστόσο, πολλοί εξ αυτών είχαν ήδη αποχαιρετήσει μέσω αναρτήσεων ή δημόσιων δηλώσεων τον Διονύση Σαββάπολο όταν έγινε γνωστή η θλιβερή είδηση της απώλειας του.
