Σύλληψη Οδηγού Βυτιοφόρου και Μηχανικού Κρουαζιερόπλοιου για Θαλάσσια Ρύπανση στον Πειραιά
Στη σύλληψη ενός οδηγού βυτιοφόρου οχήματος και του Α’ μηχανικού κρουαζιερόπλοιου σημαίας Βερμούδων, προχώρησαν χθες οι λιμενικές Αρχές του Πειραιά στο πλαίσιο αυτόφωρης διαδικασίας, μετά από περιστατικό θαλάσσιας ρύπανσης που σημειώθηκε κατά τη διαδικασία ανεφοδιασμού του στην περιοχή Ξαβερίου, στην πύλη Ε11 του λιμανιού. Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, κατά την παραλαβή καυσίμου έσπασε ο
Σημαντική εξέλιξη στον Πειραιά: Οι λιμενικές Αρχές προχώρησαν σε δύο συλλήψεις, ενός οδηγού βυτιοφόρου οχήματος και του Α’ μηχανικού κρουαζιερόπλοιου σημαίας Βερμούδων, σε αυτόφωρη διαδικασία. Η σύλληψη έγινε μετά από περιστατικό θαλάσσιας ρύπανσης κατά τη διάρκεια ανεφοδιασμού του κρουαζιερόπλοιου στην περιοχή Ξαβερίου, στην πύλη Ε11 του λιμανιού.
Όπως ανακοίνωσε το Λιμενικό Σώμα, κατά τη διαδικασία παραλαβής καυσίμου, έσπασε ο σωλήνας τροφοδοσίας, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ρύπανσης έκτασης περίπου 60 τετραγωνικών μέτρων, η οποία απλώθηκε ανάμεσα στο πλοίο και την προβλήτα.
Αμέσως, κινητοποιήθηκαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής Τζελέπη και άρχισε επιχείρηση απορρύπανσης από το πλήρωμα του κρουαζιερόπλοιου, που χρησιμοποίησε ειδικά απορροφητικά υλικά. Ταυτόχρονα, ενημερώθηκαν ο ΟΛΠ Α.Ε. και ιδιωτική αντιρρυπαντική εταιρεία. Σκάφη της εταιρείας, μαζί με αντιρρυπαντικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, επιχείρησαν αποτελεσματικά στην περιοχή.
Για τον περιορισμό της ρύπανσης, τοποθετήθηκε πλωτό φράγμα περιμετρικά του πλοίου. Οι εργασίες απορρύπανσης ολοκληρώθηκαν τις απογευματινές ώρες, έχοντας θέσει υπό έλεγχο την κατάσταση με ικανοποιητικά αποτελέσματα.
Το Α’ Λιμενικό Τμήμα Τζελέπη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά έχει αναλάβει την προανάκριση, ενώ έχει ήδη κινηθεί η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.
ΠΗΓΗ:ΑΠΕ
