06/05/2026

Κολοσσιαία Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στη Δυτική Αττική: Εξαρθρώθηκε Σπείρα Απατεώνων που Έκλεψε 3 Εκατομμύρια Ευρώ Προσποιούμενη Υπαλλήλους του ΔΕΔΔΗΕ

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί της Τετάρτης (6/5) σε διάφορες περιοχές της Δυτικής Αττικής επιχείρηση του ελληνικού FBI για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας προέβαιναν στη διάπραξη απατών προσποιούμενοι τους υπαλλήλους ΔΕΔΔΗΕ. Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί επτά άτομα, ενώ έχουν εξιχνιαστεί τουλάχιστον 117 περιπτώσεις απατών με το παράνομο περιουσιακό όφελος να

Κολοσσιαία Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στη Δυτική Αττική: Εξαρθρώθηκε Σπείρα Απατεώνων που Έκλεψε 3 Εκατομμύρια Ευρώ Προσποιούμενη Υπαλλήλους του ΔΕΔΔΗΕ

Σε μία ευρεία και άκρως επιτυχημένη επιχείρηση, που βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί της Τετάρτης (6/5) σε διάφορες περιοχές της Δυτικής Αττικής, η Αστυνομία έβαλε τέλος στη δράση μιας καλά οργανωμένης εγκληματικής ομάδας. Τα μέλη της σπείρας, μεθοδεύοντας μεθοδικά, εξαπατούσαν πολίτες παριστάνοντας τους υπαλλήλους του ΔΕΔΔΗΕ, αποκομίζοντας τεράστια χρηματικά ποσά.

Μέχρι στιγμής, οι δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας έχουν προχωρήσει στη σύλληψη επτά (7) ατόμων, ενώ παράλληλα έχουν εξιχνιαστεί τουλάχιστον 117 περιπτώσεις εξαπάτησης. Το συνολικό παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισε η οργάνωση, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ξεπερνά τα 3.000.000 ευρώ.

Οι έρευνες των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, με τους αστυνομικούς να συλλέγουν περαιτέρω στοιχεία και να αναμένουν τις επίσημες ανακοινώσεις. Αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα αναλυτική ενημέρωση σχετικά με τον τρόπο δράσης της εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και τον ακριβή ρόλο του κάθε συλληφθέντος στην παράνομη δραστηριότητα.