29/06/2025

Εφιαλτικό ρεκόρ με 1.259 νέα κρούσματα σε μια ημέρα – 12 νεκροί – 102 διασωληνωμένοι

κοροναιος-κορονοιος

Επιβεβαιώνονται οι χειρότεροι φόβοι των επιδημιολόγων που προειδοποιούσαν για τετραψήφια νούμερα και αυξητική δυναμική του δεύτερου κύματος κορονοϊού.

Σήμερα Τρίτη ανακοινώθηκαν 1.259 νέα κρούσματα, 12 θάνατοι ενώ 102 συνάνθρωποι μας είναι διασωληνωμένοι

Την τελευταία εβδομάδα ο ΕΟΔΥ έχει ανακοινώσει περισσότερα από 5.690 νέα κρούσματα κορονοϊού στην επικράτεια, ενώ την ίδια ώρα αυξάνεται ο αριθμός των διασωληνωμένων σε ΜΕΘ. Ενδεικτικό της πίεσης που δέχεται το σύστημα υγείας είναι το γεγονός ότι το τελευταίο εικοσιτετράωρο, ο αριθμός των διασωληνωμένων ανήλθε σε 95 από 84 που ήταν την Κυριακή 25 Οκτωβρίου.

Για αυξητικές τάσεις στον αριθμό των κρουσμάτων κορονοϊού τις επόμενες ημέρες που “δημιουργεί μεγάλη πίεση σε όλη τη χώρα” κάνει λόγο ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, ο οποίος δεν αποκλείει τα νέα κρούσματα σήμερα, Τρίτη, να ξεπεράσουν το “φράγμα” των 1.000.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΟΔΥ

Σήμερα ανακοινώνθηκαν 1259 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 112 συνδέονται με γνωστές συρροές και 62 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 32752, εκ των οποίων το 55.5% άνδρες.

3950 (12.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 12381 (37.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

102 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 33 (32.4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 96.1%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 277 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 12 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 593 θανάτους συνολικά στη χώρα. 225 (37.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.