ΕΦΚΑ: Νέα Ρύθμιση Οφειλών ‘Α λα Καρτ’ – Όλες οι Σημαντικές Λεπτομέρειες!

Στα τραπέζι του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης φαίνεται πως βρίσκεται η ρύθμιση οφειλών α λα καρτ  του με τη συμμετοχή ιδιωτικών εταιρειών ανάλογα με το προφίλ του οφειλέτη. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, εντός του  διμήνου θα ολοκληρωθεί από τον ΕΦΚΑ ο διεθνής διαγωνισμός για την επιλογή ιδιωτών – εισπρακτικών εταιρειών και μετά  θα έρθει νομοθετική

Στα σκαριά του ΕΦΚΑ η ρύθμιση οφειλών α λα καρτ – Όλες οι λεπτομέρειες – enikonomia.gr

Νέα Ρύθμιση Οφειλών από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

Στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης εξετάζεται η δυνατότητα εφαρμογής μιας νέας ρύθμισης οφειλών,η οποία θα έχει προσαρμοσμένο χαρακτήρα ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του κάθε οφειλέτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται ότι εντός των επόμενων δύο μηνών θα ολοκληρωθεί ο διεθνής διαγωνισμός που διενεργεί ο ΕΦΚΑ για την επιλογή ιδιωτικών εταιρειών εισπρακτικών υπηρεσιών. Μετά την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας, θα προχωρήσει νομοθετική ρύθμιση που θα επιτρέπει την αποπληρωμή των χρεών βάσει του προφίλ του κάθε οφειλέτη.

Με τη νέα αυτή προσέγγιση, οι ιδιώτες θα έχουν τη δυνατότητα να προτείνουν εξατομικευμένες ρυθμίσεις για τις οφειλές, λαμβάνοντας υπόψη κριτήρια όπως:

  • την οικονομική συμπεριφορά του οφειλέτη
  • τα οικονομικά δεδομένα της επιχείρησής του
  • την πιθανότητα βιωσιμότητας μετά την ελάφρυνση των χρεών.

Με βάση αυτά τα κριτήρια, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εντάξουν τις υποχρεώσεις τους σε έως και 120 δόσεις ή περισσότερες. Ωστόσο,είναι σημαντικό να τηρούνται συγκεκριμένοι κανόνες· διαφορετικά,οι οφειλέτες μπορεί να βρεθούν σε δυσμενέστερη θέση από αυτήν που ισχύει σήμερα.

Tι Ισχύει Σήμερα

Aξιοσημείωτο είναι ότι μέχρι στιγμής τόσο ο ΕΦΚΑ όσο και το ΚΕΑΟ δεν έχουν τη δυνατότητα να εφαρμόσουν ατομικές ρυθμίσεις χρεών. Αυτό συμβαίνει διότι το γενικό πλαίσιο των κρατικών ρυθμίσεων πρέπει να παραμένει ενιαίο για όλους τους πολίτες και για τις υποχρεώσεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία περιορίζεται στις 24 δόσεις.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.