31/07/2025

«Εισαγγελία: Συναγερμός για την πορεία με παλαιστινιακές σημαίες – Κίνδυνος διάπραξης εγκλημάτων!»

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διέταξε προκαταρκτική εξέταση σχετικά με την πορεία ομάδας της συλλογικότητας «Ρουβίκωνας», που πραγματοποιήθηκε προχθές, 11 Ιουλίου, στο κέντρο της Αθήνας. Τα μέλη της ομάδας φορούσαν ομοιόμορφα μαύρα ρούχα, με μπλούζες στις οποίες υπήρχε η σημαία της Παλαιστίνης. Η προκαταρκτική εξέταση στοχεύει στη διερεύνηση της τέλεσης του ποινικού αδικήματος της «απειλής διάπραξης

Εισαγγελία: «Απειλή διάπραξης εγκλημάτων» η πορεία με παλαιστινιακές σημαίες!

Προκαταρκτική Εξέταση για την Πορεία του «Ρουβίκωνα» στην Αθήνα

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών έχει ξεκινήσει προκαταρκτική εξέταση σχετικά με τη διαδήλωση της ομάδας «Ρουβίκωνας»,η οποία πραγματοποιήθηκε στις 11 Ιουλίου στο κέντρο της πρωτεύουσας. Τα μέλη της ομάδας εμφανίστηκαν ντυμένα με ομοιόμορφα μαύρα ρούχα, φέρνοντας μπλούζες που έφεραν τη σημαία της Παλαιστίνης.

Ο σκοπός αυτής της προκαταρκτικής εξέτασης είναι να εξετάσει την πιθανότητα διάπραξης ποινικού αδικήματος που σχετίζεται με την «απειλή διάπραξης εγκλημάτων», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση από την Ελληνική Αστυνομία.

Η εντολή για τη διερεύνηση δόθηκε μετά από προανακριτικό υλικό που υπέβαλε η αστυνομία, το οποίο περιλαμβάνει φωτογραφίες και βίντεο από τη διαδήλωση, τα οποία δημοσιεύθηκαν στα κοινωνικά δίκτυα από την ίδια τη συλλογικότητα. Η κατηγορία πιθανόν θα βασιστεί στον νόμο 187Α.

Στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας, ένα ηγετικό στέλεχος του «Ρουβίκωνα» κλήθηκε το πρωί στην Ασφάλεια για να δώσει εξηγήσεις και έχει προγραμματιστεί να απολογηθεί στις 21 Ιουλίου. Το συγκεκριμένο μέλος ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις,δηλώνοντας:

“Το ελληνικό κράτος θέλει το κέντρο της Αθήνας να κατακλύζεται μόνο από σιωνιστές δολοφόνους που θα φτύνουν και θα βρίζουν όσους υπερασπίζονται την μαρτυρική Παλαιστίνη,θα ξεκουράζονται από τις δολοφονίες παιδιών που έχουν διαπράξει και φυσικά θα αγοράζουν τα πάντα ως έποικοι-επενδυτές. Η κίνηση μας την Παρασκευή ενόχλησε τις αρχές.Δεν θα μου κάνει καθόλου εντύπωση αν έχει βάλει το χεράκι της και η γνωστή πρεσβεία.”