«Εκτάκτως επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στη Δυτική Ελλάδα: Πορτοκαλί συναγερμός από την ΕΜΥ»
Έντονα καιρικά φαινόμενα με ισχυρές καταιγίδες στη Δυτική Ελλάδα προβλέπει για σήμερα Σάββατο (8/11/) η ΕΜΥ η οποία εξέδωσε και πορτοκαλί προειδοποίηση για τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη βορειοδυτική Πελοπόννησο. ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη βορειοδυτική Πελοπόννησο βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά
Έντονα καιρικά φαινόμενα στη Δυτική Ελλάδα – Προειδοποιήσεις από την ΕΜΥ
Σημαντικές καταιγίδες θα πλήξουν σήμερα, Σάββατο (8/11), τη Δυτική Ελλάδα σύμφωνα με την ανακοίνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), η οποία εξέδωσε πορτοκαλί προειδοποίηση για τα Ιόνια νησιά, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη βορειοδυτική Πελοπόννησο.
Προβλέψεις Καιρού
Στα Ιόνια νησιά και τις περιοχές της Ήπειρου και της δυτικής Στερεάς αναμένονται βροχές με σποραδικές ισχυρές καταιγίδες μέχρι το απόγευμα.
Γενική Πρόγνωση
Αρχικά στο Ιόνιο και στην Ήπειρο οι νεφώσεις θα είναι αυξημένες ενώ αργότερα θα επηρεαστεί η κεντρική Μακεδονία καθώς και η ανατολική Μακεδονία και Θράκη από τις βραδινές ώρες. Οι καταιγίδες θα είναι κατά τόπους ισχυρές στα Ιόνια νησιά, στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά αλλά και στη βορειοδυτική Πελοπόννησο.
Σε άλλες περιοχές της Ελλάδας όπως τα ανατολικά Αιγαίο αλλά κι οι Δωδεκάνησοι αναμένονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Η Κρήτη καθώς επίσης οι Κυκλάδες θα έχουν αραιές νεφώσεις που κατά διαστήματα θα πυκνώσουν με πιθανότητα να σημειωθούν τοπικές βροχές από το μεσημέρι στις δυτικές Κυκλάδες.
Η ορατότητα ειδικά στις πρωινές ώρες ή το σούρουπο μπορεί να είναι περιορισμένη στα ηπειρωτικά μέρη. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως από νότιες διευθύνσεις σε ένταση 4 έως 5 μποφόρ ενώ πρόσκαιρα στα πελάγη ίσως αγγίζουν τους 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία
The temperature is expected to rise slightly in the southern regions, reaching up to 20 degrees in the northern areas and locally up to 21 degrees elsewhere. In the Cyclades and crete temperature could reach from 23 to 24 degrees Celsius.
Analisys by Region:
Athens
Weather:Nefoses parodika afxhmenes me topikes vrohes.
winds:Pnoeis apo noties diefthynseis me entasi apo to mesimeri sta anatolika kai notia lokalika me tis anemous na ftanoun ta vathmous tou yidaeos.
Thermokrasia:Apo deka tessera ews eikosi enan dekati argiroi kdeboi kai gkremia!
The Thessaloniki:
kairo;Nefoses parodika afxhmenes me itopikes vrohes ke poiotita akoma emvlimatites ston aspro aioli..
winds; Pnoeis apo anatoliko notio anemoi ton tetarti ews sto skyto mesimeri .
Thermokrasia; Baki se niato thessaloniki Ews >Dezeti dyo!
Macedonia-Kathragyka:
Kairo: Nefosei paton ton epangelmaton apomeneion perimetrwa mias provlidikou Alimani tou pediou.
Winds: Pnoymenos apon ithologias katama tin i dalakri..
<p>Το θερμόμετρο στο Ιόνιο δε συνιστά ανάγκη απομάκρυνσης των θέρμανσης λόγω του ότι παραμένουμε ακόμα σε ήπιους κλιματολογικούς τύπους.</ p>
