04/12/2025

«Επενδύσεις στις Κοινωνικές Υποδομές: 2,39 εκατ. ευρώ για 4 Δήμους από τον Παπαθανάση»

Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκου Παπαθανάση εντάσσεται  στο Πρόγραμμα Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση 2021-2027, η αναβάθμιση κοινωνικών δομών και υπηρεσιών στους δήμους Τρίπολης, Μεγαλόπολης, Γορτυνίας και Οιχαλίας. Η συγκεκριμένη Πράξη, συνολικού προϋπολογισμού 2.391.335,87 ευρώ, έρχεται να ενισχύσει τις ευρύτερες παρεμβάσεις της Κυβέρνησης με στόχο την κοινωνική συνοχή, την καταπολέμηση της φτώχιας

Παπαθανάσης: 2,39 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση κοινωνικών δομών σε 4 δήμους, μέσω ΔΑΜ – enikonomia.gr

Ενίσχυση Κοινωνικών Υπηρεσιών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Με την υπογραφή του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκου Παπαθανάση, εγκρίθηκε η ένταξη της αναβάθμισης των κοινωνικών δομών και υπηρεσιών στους δήμους Τρίπολης, Μεγαλόπολης, Γορτυνίας και Οιχαλίας στο πρόγραμμα Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση 2021-2027.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία έχει προϋπολογισμό 2.391.335,87 ευρώ και αποσκοπεί στην ενίσχυση των δράσεων της Κυβέρνησης με στόχο τη βελτίωση της κοινωνικής συνοχής καθώς και τον περιορισμό της φτώχειας και των διακρίσεων. Παράλληλα θα συμβάλλει στη συνολική κοινωνική διάσταση του Προγράμματος ΔΑΜ.

Μέσω αυτής της χρηματοδότησης θα ενισχυθεί η λειτουργικότητα και η προσβασιμότητα 40 κοινωνικών δομών στις παραπάνω περιοχές,μέσω προμηθειών σύγχρονου εξοπλισμού καθώς και ειδών πρώτης ανάγκης. Στόχος είναι να ενημερωθούν οι πολίτες για τις νέες δυνατότητες που έχουν στη διάθεσή τους σχετικά με τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη βελτίωση της ποιότητας ζωής ομάδων όπως τα παιδιά, οι ηλικιωμένοι αλλά και άτομα με αναπηρίες (ΑμεΑ), που επηρεάστηκαν περισσότερο από τις πρόσφατες ενεργειακές αλλαγές. Επιπλέον σκοπεύει να επεκτείνει την υποστήριξη προς τους δικαιούχους ώστε να διευκολυνθεί η ένταξή τους στην αγορά εργασίας.

Επιπρόσθετα θα πραγματοποιηθεί εκπαίδευση του προσωπικού στις κοινωνικές δομές για την αναβάθμιση των δεξιοτήτων τους.

Στο πλαίσιο αυτό περιλαμβάνεται η απόκτηση: οχημάτων για ΑμεΑ & άλλα μεταφορικά μέσα πολλαπλών χρήσεων· εξοπλισμού παιδαγωγικού για βρεφονηπιακούς σταθμούς· υλικά ψυχαγωγίας – αθλητισμού· αποθηκευτικός εξοπλισμός για Κοινωνικά Παντοπωλεία· εστιασιακός εξοπλισμός· τεχνολογικός εξοπλισμός πληροφορικής καθώς επίσης λογισμικό εφαρμογής.

Σημαντικό είναι ότι αυτές οι δομές σήμερα παρέχουν υπηρεσίες σε πάνω από 2038 μοναδικούς ωφελούμενους ετησίως που δικαιούνται το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, μεταξύ αυτών 336 παιδιά, 1500 ηλικιωμένους καθώς επίσης γυναίκες θύματα κακοποίησης. Η νέα αυτή πρωτοβουλία προβλέπει ότι επιπλέον 462 άτομα θα μπορούν να επωφεληθούν από εκσυγχρονισμένες υπηρεσίες κάθε χρόνο ενώ άλλοι 232 χρήστες θα λάβουν άμεση υποστήριξη μέσω των νέων αναβαθμισμένων δομών.