FIFA: Οι Αδιανόητες Γκάφες με Ρονάλντο και Μέσι στις Αφίσες του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2026!
Η FIFA σχεδόν έσπασε τα κοντέρ της γκάφας με ό,τι έκανε με τις αφίσες για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2026 . Το ένα λάθος συνόδεψε το άλλο, με αποτέλεσμα να μην ξέρει κάποιος ποιο είναι το πιο σοβαρό. Η αρχή έγινε με την πρώτη αφίσα, στην οποία η Παγκόσμια Ομοσπονδία ποδοσφαίρου ξέχασε να περιλάβει τον Κριστιάνο
Καταστροφικά λάθη της FIFA στις αφίσες για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2026
Η FIFA κατάφερε να προκαλέσει σοβαρές αντιδράσεις με τα λάθη που έκανε στις αφίσες για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2026. Ένα μπέρδεμα διαδέχθηκε το άλλο, αφήνοντας τους φιλάθλους σε αμηχανία σχετικά με το ποιο είναι τελικά πιο σοβαρό.
Όλα ξεκίνησαν με την πρώτη αφίσα, όπου η παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία παρέλειψε να συμπεριλάβει τον Κριστιάνο Ρονάλντο, έναν από τους σπουδαιότερους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών. Ο Ρονάλντο θα ολοκληρώσει το 2026 23 χρόνια παρουσίας στην εθνική ομάδα της Πορτογαλίας και,εκτός απροόπτου,θα είναι ένας από τους δύο αθλητές που θα συμμετάσχουν στο έκτο του Παγκόσμιο Κύπελλο.
Επιπλέον,η FIFA δεν “παραμέλησε” την παρουσία της Πορτογαλίας γενικότερα.Αντί αυτού,αποφάσισε να προβάλλει τον Μπρούνο Φερνάντες στη θέση του Ρονάλντο,προκαλώντας έτσι κύμα κριτικής στα social media.
“Spot the Ronaldo challenge in the FIFA World Cup Poster. Difficulty: Impractical 🔥”
Στη συνέχεια ήρθε μια νέα αντίκρουση στην κριτική όταν η ομοσπονδία επανέφερε την αφίσα χωρίς τον Λιονέλ Μέσι. Εδώ έχουμε ένα ακόμα παράδειγμα λανθασμένης επιλογής καθώς ο Μέσι θεωρείται από πολλούς ως ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές της ιστορίας και θα ολοκληρώσει 22 χρόνια υπηρεσίας στην εθνική Αργεντινής το 2026.
Οι δύο θρύλοι του ποδοσφαίρου έχουν μαζί συνολικά 422 συμμετοχές με τις εθνικές ομάδες (226 για τον Ρονάλντο και 196 για τον Μέσι), ενώ έχουν σκοράρει συνολικά 258 γκολ (143 ο Πορτογάλος και 115 ο Αργεντινός). Από τότε που η FIFA ανέλαβε τη βράβευση της Χρυσής Μπάλας μεταξύ άλλων διακρίσεων, οι δύο αυτοί παίκτες κέρδισαν σχεδόν όλα τα βραβεία μεταξύ των ετών 2008 και 2017.
“Qual será a próxima seleção a se classificar para a #CopaDoMundoFIFA?”
Tα δευτερεύοντα λάθη δεν είχαν σημαντική επίδραση στο σύνολο της αισθητικής των αφισών· αξιοσημείωτη ήταν επίσης η αναφορά στον Ντομινίκ Σομποσλάι στη δεύτερη αφίσα — αν και αυτός δεν πρόκειται να συμμετάσχει στο επερχόμενο κύπελλο καθώς η Ουγγαρία δεν προκρίθηκε. Παράλληλα περιλήφθηκε επίσης ο Τζίτζι Ντόναρούμα αν και η Ιταλία έχει αποκλειστεί αλλά κατέχει τη δυνατότητα συμμετοχής μέσω playoff.
