04/07/2025

Φοιτητικό Στεγαστικό Επίδομα: Προθεσμία και Κριτήρια Αίτησης για τους Δικαιούχους!

Μέχρι και την Πέμπτη  31 Ιουλίου μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση για τη χορήγησή του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επισκέπτονται την ειδική εφαρμογή στεγαστικού επιδόματος https://stegastiko.minedu.gov.gr , προκειμένου να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους. Για την είσοδό τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή, οι αιτούντες θα χρησιμοποιήσουν το όνομα χρήστη (username)

Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα: Μέχρι πότε μπορούν να υποβληθούν οι αιτήσεις-Ποιους αφορά – enikonomia.gr

Προθεσμία Υποβολής Αιτήσεων για το Φοιτητικό Στεγαστικό Επίδομα

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν προθεσμία μέχρι την Πέμπτη 31 Ιουλίου για να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους σχετικά με τη χορήγηση του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος.

Για να υποβάλουν την αίτηση τους, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επισκεφτούν την ειδική πλατφόρμα του στεγαστικού επιδόματος. Η είσοδος στην ηλεκτρονική εφαρμογή απαιτεί τη χρήση του ονόματος χρήστη (username) και του κωδικού πρόσβασης (password) που έχουν λάβει από την Α.Α.Δ.Ε., μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών TAXISnet.

Σημειώνεται ότι από το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025 «η μίσθωση θα πρέπει να αφορά ακίνητο που βρίσκεται σε οποιοδήποτε δήμο εντός της ίδιας Περιφερειακής Ενότητας στα διοικητικά όρια της οποίας εδρεύει το τμήμα ΑΕΙ του φοιτητή, σε πόλη άλλη της κύριας κατοικίας του.Ειδικότερα, για την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, το πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης θεωρείται ως μία πόλη, συμπεριλαμβανομένων και των πόλεων ή περιοχών του που απέχουν από το κέντρο της Θεσσαλονίκης λιγότερο από είκοσι (20) χιλιόμετρα. Ως μία πόλη θεωρείται επίσης και ο νομός Αττικής, πλην των νησιωτικών περιοχών του καθώς και των πόλεων ή περιοχών που απέχουν περισσότερο από σαράντα (40) χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας. Στις περιπτώσεις αυτές η μίσθωση θα πρέπει να αφορά ακίνητο εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης ή της «πόλης» της Αθήνας αντίστοιχα».

Υπενθυμίζεται ότι από το ακαδημαϊκό έτος 2021 – 2022 έχει γίνει αύξηση στο φοιτητικό στεγαστικό επίδομα, με τα ποσά πλέον να ανέρχονται στα 1.500 ευρώ και στα 2.000 ευρώ σε περίπτωση συγκατοίκησης. Επιπλέον, για όλα τα ΑΕΙ εκτός αυτών στην Περιφέρεια Αττικής και στη Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης παρατηρήθηκε δεύτερη αύξηση κατά το ακαδημαϊκό έτος 2023 -2024, με τα ποσά τώρα να φτάνουν τα 2.000 ευρώ και τα 2.500 ευρώ αντίστοιχα όταν υπάρχει συγκατοίκηση.