«Φωτήλας κατά Πελετίδη: “Θα σου δείξω πώς θα τον ξεβρακώσεις” – Η απάντηση του δημάρχου Πατρέων»
Επίθεση σε βάρος του δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη και δη με “βαριά” έκφραση εξαπέλυσε ο υφυπουργός Πολιτισμού, Ιάσων Φωτήλας, ο οποίος παραβρέθηκε στην κοπή της πίτας της δημοτικής παράταξης της ΝΔ στην πρωτεύουσα της Αχαΐας. Ο Ιάσων Φωτήλας στην ομιλία του κατηγόρησε τον Κώστα Πελετίδη ότι παρουσιάζει παρεμβάσεις της κυβέρνησης ως έργα της δημοτικής αρχής
Διαμάχη μεταξύ του Δημάρχου και Υφυπουργού Πολιτισμού
Σφοδρή επίθεση κατά του δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, εξαπέλυσε ο υφυπουργός Πολιτισμού, Ιάσων Φωτήλας, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης κοπής πίτας της δημοτικής παράταξης της ΝΔ στην Αχαΐα. Ο Φωτήλας κατηγόρησε ευθέως τον Πελετίδη ότι παρουσιάζει τις κυβερνητικές παρεμβάσεις ως επιτυχίες της δικής του δημοτικής αρχής.
Απευθυνόμενος στον επικεφαλής της ΝΔ στην Πάτρα, Κώστα Σβόλη, ανέφερε: «Θα σου πω πώς θα τον ξεβρακώσεις, σελίδα σελίδα γιατί τα ψέματα έχουν ένα όριο». Συνέχισε λέγοντας: «Περίμενα να έχεις ήδη έρθει να με επισκεφτείς…».
Ο Ιάσων Φωτήλας υπογράμμισε ότι πρόκειται να γίνουν σημαντικές εξελίξεις στο πεδίο του πολιτισμού σύντομα και τόνισε την ανάγκη να μην επιτραπούν οι εν λόγω παραπλανήσεις: «Είμαι εδώ για να σας παρέχω στοιχεία σχετικά με το κομμάτι που γνωρίζω».Τα στελέχη της ΝΔ που παρευρέθηκαν στη δράση αντέδρασαν με χειροκροτήματα.
Από την άλλη πλευρά, ο δήμαρχος Πατρέων προτίμησε να μην απαντήσει στον ίδιο τόνο και επέλεξε μια προσέγγιση απαξίωσης: «Λυπάμαι που η συμπεριφορά και η ρητορική του… δεν θέλω να συμμετάσχω σε αυτό το επίπεδο», δήλωσε χαρακτηριστικά.
