«Γερμανία: Η πώληση Eurofighter στην Τουρκία ανοίγει νέους ορίζοντες στις διμερείς σχέσεις»
Η γερμανική κυβέρνηση έδωσε το πράσινο φως για την πώληση μαχητικών αεροσκαφών Eurofighter στην Τουρκία, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφαν Κορνέλιους. «Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι η γερμανική κυβέρνηση ενέκρινε προκαταρκτικό αίτημα από τη βιομηχανία», δήλωσε ο Κορνέλιους στο Βερολίνο. Η εξέλιξη αυτή ακολουθεί τη σημερινή υπογραφή επιστολής προθέσεων μεταξύ Τουρκίας και Βρετανίας για

Έγκριση Πώλησης Eurofighter από τη Γερμανία στην Τουρκία
Η κυβέρνηση της Γερμανίας έχει δώσει το «πράσινο φως» για την πώληση μαχητικών αεροσκαφών Eurofighter στην Τουρκία, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφαν Κορνέλιους.
«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι η γερμανική κυβέρνηση ενέκρινε προκαταρκτικό αίτημα από τη βιομηχανία», δήλωσε ο Κορνέλιους κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στο Βερολίνο.
Αυτή η εξέλιξη έρχεται μετά την υπογραφή επιστολής προθέσεων μεταξύ της Τουρκίας και του Ηνωμένου Βασιλείου για την προμήθεια των μαχητικών Eurofighter στην Άγκυρα. Η Τουρκία σκοπεύει να αποκτήσει 40 τέτοια αεροσκάφη, τα οποία κατασκευάζονται στη Βρετανία. Δεδομένου ότι η Γερμανία είναι μέλος της πολυμερούς κοινοπραξίας που αναπτύσσει τα Eurofighter,η έγκρισή της είναι κρίσιμη για την εξαγωγή αυτών των αεροσκαφών.