«Γιώργος Τσίπρας: Βολές κατά Φαραντούρη για τη στάση του στην πολιτική σκηνή»
Αιχμές κατά του Νικόλα Φαραντούρη άφησε ο Γιώργος Τσίπρας με αφορμή τη διαγραφή του ευρωβουλευτή από τον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις δηλώσεις του για τον υπό διαμόρφωση πολιτικό φορέα που προανήγγειλε η Μαρία Καρυστιανού. «Περίεργο, δεν του φαινόταν… Στην τηλεόραση έδειχνε σεμνός, μετριόφρων, ποτέ δεν μιλούσε για το εαυτό του, άνθρωπος με πεποιθήσεις και αρχές, δεν
Κριτική του Γιώργου Τσίπρα προς τον Νικόλα Φαραντούρη
Ο Γιώργος Τσίπρας εξέφρασε τις απόψεις του σχετικά με τη διαγραφή του Νικόλα Φαραντούρη από τον ΣΥΡΙΖΑ, η οποία προήλθε έπειτα από δηλώσεις του για τον νέο πολιτικό φορέα που ανακοίνωσε η Μαρία Καρυστιανού. «Περίεργο, δεν του φαινόταν… Στην τηλεόραση έδειχνε σεμνός, μετριόφρων, ποτέ δεν μιλούσε για το εαυτό του, άνθρωπος με πεποιθήσεις και αρχές, δεν πήγαινε κάθε φορά όπου φυσούσε ο άνεμος, καθόλου πολιτικάντης. Φαίνεται και από τη φωτό. Και η πορεία του λιτή», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.
Συνέχισε παρατηρώντας ότι «Πέρασε από τα γραφεία υπουργών της ΝΔ,τοποθετήθηκε σε διάφορες θέσεις και είχε στενές σχέσεις με το ΠΑΣΟΚ. Μετά τις πρώτες εκλογές το 2023 ανέβηκε στο SΥΡΙΖΑ χάρη στον Αλέξη Τσίπρα και στη συνέχεια υποστήριξε πλήρως τον Κασσελάκη. Όταν εκλέχθηκε ευρωβουλευτής σταμάτησε να χρησιμοποιεί τη λέξη ΣΥΡΙΖΑ και υιοθέτησε την ταυτότητα ‘Ανεξάρτητος Συνεργαζόμενος’. Ύστερα απομακρύνεται ο Κασσελάκης και διεκδικεί την προεδρία του κόμματος». Ο κ.Τσίπρας προσθέτει ότι όταν υπήρξε έντονη ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη απαντούσε περισσότερο στα όσα δεν γίνονταν στην ΕΕ ενώ κατά την περίοδο της γενοκτονίας στη Γάζα επικεντρωνόταν στα δεινά των χριστιανών στη Συρία.
«Μπορείς να πεις πως αυτό είναι ένα ανώτατο επίπεδο υποκριτικής συμπεριφοράς που αντικατοπτρίζει τη στάση ενός παλιού ΣΥΡΙΖΑ», καταλήγει ο κ. Τσίπρας.

«Περίεργο, δεν του φαινόταν… Στην τηλεόραση έδειχνε σεμνός…»
