Γιοβάνοβιτς: Ο Ρέτσος είναι το απόλυτο παράδειγμα αφοσίωσης στην Εθνική Ελλάδας! (Βίντεο)
Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς και ο Παναγιώτης Ρέτσος από πλευράς ποδοσφαιριστών μίλησαν στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ενόψει του τελευταίου αγώνα της Εθνικής Ελλάδας στα προκριματικά του Μουντιάλ, με αντίπαλο τη Λευκορωσία στην Ουγγαρία (18/11, 21:45). Ο Σέρβος Ομοσπονδιακός τεχνικός έκανε μια τοποθέτηση – παρέμβαση στο πλαίσιο της τελευταίας ερώτησης στον διεθνή στόπερ του Ολυμπιακού και αποθέωσε
Συνέντευξη Τύπου Εν όψει του Αγώνα με τη Λευκορωσία
Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς και ο Παναγιώτης Ρέτσος, εκπροσωπώντας τους ποδοσφαιριστές, παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου πριν από το τελευταίο παιχνίδι της Εθνικής Ελλάδας στις προκριματικές φάσεις του Μουντιάλ. Αντίπαλος θα είναι η Λευκορωσία στην Ουγγαρία (18/11, 21:45).Ο Σέρβος προπονητής εξέφρασε την υποστήριξή του στον διεθνή αμυντικό του Ολυμπιακού κατά τη διάρκεια της τελευταίας ερώτησης και τον επαίνεσε ως το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα αφοσίωσης και σημασίας για την Εθνική ομάδα.
Η δήλωση του Γιοβάνοβιτς σχετικά με τον Ρέτσο
«Αν και αναφερθήκατε σε αυτό, ο Ρέτσος πραγματικά αντιπροσωπεύει την επιμονή και το πνεύμα της Εθνικής ομάδας. Είναι βασικό μέλος μιας σπουδαίας ομάδας που συμμετέχει σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Παρά το γεγονός ότι δεν αγωνίστηκε στα κρίσιμα παιχνίδια, η στάση και η δέσμευσή του αναδεικνύουν τη συνοχή της ομάδας μας.Όταν κλήθηκε να παίξει, όλοι είδατε πόσο έτοιμος ήταν να προσφέρει στον αγωνιστικό χώρο.»
Οι σκέψεις του Παναγιώτη Ρέτσου σχετικά με τον επόμενο αγώνα
Ο παίκτης του Ολυμπιακού ανέφερε επίσης τις σκέψεις του για την επικείμενη αναμέτρηση καθώς και τα αίτια που οδήγησαν στον αποκλεισμό από το Μουντιάλ στη Κεντρική Αμερική.
«Η αποτυχία αυτή μας αφήνει μια πικρή γεύση.Στο παιχνίδι κόντρα στη Σκωτία δείξαμε σοβαρότητα και διάθεση για νίκη. Το ίδιο θα ζητήσουμε από τους εαυτούς μας απέναντι στη Λευκορωσία, ακόμα κι αν ο αγώνας αυτός είναι τυπικός. Είναι ευρωπαϊκό ματς κι όλοι οι συμπαίκτες μου θέλουν να συμμετάσχουν. Η Λευκορωσία κατάφερε μια ισοπαλία εκτός έδρας με τη Δανία κι αυτό σίγουρα έχει σημασία για την ψυχολογία μας ενόψει των επόμενων προγραμμάτων στο Nations League.»
“Διαθέτουμε εξαιρετικούς παίκτες γεμάτους ποιότητα – συνδυάζουμε εμπειρία αλλά και νέα ταλέντα». Η ατμόσφαιρα στην ομάδα είναι θετική ενώ έχουμε ένα ικανό επιτελείο καθοδήγησης», σημείωσε ο Ρέτσος συνεχίζοντας: «Αυτό που βιώνουμε ως αποκλεισμό είναι αποτυχία αλλά διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη ομάδα θα δείξουμε τι μπορούμε να υλοποιήσουμε στο μέλλον.»
“Είμαστε σε καλό δρόμο ώστε να πετύχουμε προκρίσεις». Ίσως το πιο ουσιαστικό σημείο είναι η συγκένρωση κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού καθώς ποιοτικά βρισκόμαστε σε υψηλό επίπεδο με νέους παίκτες που διαπρέπουν στο εξωτερικό.»
“Δυστυχώς τα λάθη σε κορυφαίο επίπεδο κοστίζουν πολύ”, επισήμανε.” Πρέπει λοιπόν να μειώσουμε αυτά τα λάθη χωρίς όμως να χρειαστεί αλλαγές στην προσapproach μας.” Αναγνωρίζω ότι αισθανθήκαμε απογοητευμένοι από τον αποκλεισμό διότι βλέπαμε τις δυνατότητές μας.”
“Υπάρχει πολλή ποιότητα στις τάξεις μας με πολλά νεαρά παιδιά ηλικίας 17-19 χρονών που διακρίνονται λόγω ωριμότητας.” Συνδύασα τις ευχές μου προς όλα τα μέλη της ομάδας ώστε εκτός από υγεία να πετύχουμε μεγάλα πράγματα.” Θέλω πάρα πολύ να συμμετέχω ανεξαρτήτως χρόνου στην Εθνική ομάδα γιατί αποτελεί τιμή για μένα” κατέληξε ο Ρέτσος.”
