ΓΣΕΕ: 24ωρη Απεργία σε Ετοιμότητα για το Νέο Εργασιακό Νομοσχέδιο!

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις κατά του εργασιακού νομοσχεδίου αναμένεται να προχωρήσει η ΓΣΕΕ. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο «θα εισηγηθώ 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση. Ξέρω τη δυσκολία γιατί αυτό το νομοσχέδιο τα ισχυρά συνδικάτα δεν τα καταλαμβάνει αλλά δεν μπορεί να μην συμμετέχουμε όταν η

Πρόεδρος ΓΣΕΕ για νέο εργασιακό νομοσχέδιο: Θα εισηγηθώ 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση – enikonomia.gr

Απεργιακές Κινητοποιήσεις κατά του Νέου Εργασιακού Νομοσχεδίου

Η ΓΣΕΕ προγραμματίζει κινητοποιήσεις ενάντια στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο. Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά ότι «θα εισηγηθώ 24ωρη απεργία. Αντιλαμβάνομαι τις δυσκολίες που υπάρχουν, καθώς αυτό το νομοσχέδιο δεν επηρεάζει τα ισχυρά συνδικάτα, αλλά είναι αδύνατο να μείνουμε αμέτοχοι όταν η υπερεργασία έχει φτάσει σε ακραία επίπεδα και κάποιοι ακόμα δεν κατανοούν ότι ο χρόνος εργασίας δεν είναι εμπορικό προϊόν αλλά ζωή». Θυμήθηκε επίσης τη φράση του Χαρίλαου Φλωράκη: «όταν κατουράς στη θάλασσα το βρίσκεις στο αλάτι», υπογραμμίζοντας πως η εξάντληση των εργαζομένων μέσω των 13ωρων βαρών και της ευελιξίας στην εργασία τους μετατρέπει σε λάστιχο και θα έχει συνέπειες για την υγεία τους και το ασφαλιστικό σύστημα στο μέλλον.

«Ζητάμε επίσημα από την κυβέρνηση να ξεκινήσουμε διαπραγματεύσεις» πρόσθεσε.

Σχολιάζοντας το Εργασιακό Νομοσχέδιο

Ο Παναγόπουλος αναφέρθηκε εκτενώς στις πτυχές του νέου εργασιακού νομοσχεδίου. «Υπάρχουν σοβαρές ανησυχίες σχετικά με αυτό το νομοθέτημα, καθώς ασκούμε έντονη κριτική κυρίως για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας που εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα και ίσως κάποιες επιχειρηματικές δραστηριότητες» τόνισε. «Αυτό πλήττει κυρίως τον τομέα της εστίασης και τους πιο επισφαλείς εργαζόμενους που κάνουν δουλειές χαμηλής ειδίκευσης. Οι ευελιξίες που προσφέρει στη διευθέτηση του χρόνου εργασίας είναι ανύπαρκτες σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Φαίνεται ότι θεωρούν την υπερεργασία ως μέσο για αύξηση εισοδήματος χωρίς να σκέφτονται τις συνέπειες αυτής της εξάντλησης στην εργασία, κάτι που δεν οδηγεί σε βιώσιμη ευημερία ειδικά όταν οι μισθοί έχουν φτάσει στα χαμηλότερα επίπεδα αγοραστικής δύναμης στην Ευρώπη» συμπλήρωσε.