«Η Δημοτική Αγορά Κυψέλης: Το Νέο Κέντρο Ζωής για το Θέατρο»
Οκτώβριος 2025 – Ιούνιος 2026 Κάτι καινούργιο έρχεται στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης! Σας καλωσορίζουμε σε μία χρονιά γεμάτη φαντασία, δημιουργικότητα και ομαδική δουλειά: Από τον Οκτώβριο του 2025 μέχρι και τον Ιούνιο του 2026, η Δημοτική Αγορά Κυψέλης μεταμορφώνεται σε έναν ανοιχτό και ζωντανό χώρο πολιτισμού, συνύπαρξης και δημιουργίας για μικρούς και μεγάλους, με επίκεντρο
Οκτώβριος 2025 – Ιούνιος 2026: Μια νέα εποχή στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης!
Καλωσορίσατε σε μια χρονιά γεμάτη καινοτομία, τέχνη και συνεργασία! Από τον Οκτώβριο του 2025 μέχρι τον Ιούνιο του 2026, η Δημοτική Αγορά Κυψέλης θα μετατραπεί σε έναν ζωντανό πολιτιστικό χώρο όπου θα συνυπάρχουν δημιουργικές δραστηριότητες για όλους. Το νέο πρόγραμμα «Η καρδιά του Θεάτρου χτυπάει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης» καλεί την τοπική κοινωνία να συμμετάσχει σε ποικιλία θεατρικών εργαστηρίων και δράσεων που απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες, με στόχο την προώθηση της έκφρασης και της κοινωνικής αλληλεγγύης.
Η καλλιτεχνική διεύθυνση αναλαμβάνεται από τη σκηνοθέτιδα και συγγραφέα Ντίνα Σταματοπούλου της πολιτιστικής εταιρείας ΦΡΕΟΝ. Σε συνεργασία με την πλατφόρμα Εφαρμοσμένου Θεάτρου Storymine και την ομάδα ΘΕΑΜΑ, το πρόγραμμα αναδεικνύει τη διαφορετικότητα της περιοχής δίνοντας «φωνή» στους συμμετέχοντες/ουσες ενώ δημιουργεί έναν χώρο όπου οι κοινές εμπειρίες μπορούν να ανθίσουν.
«Στις θεατρικές ομάδες η έκφραση, η ψυχαγωγία και η μάθηση αποτελούν τεράστια πηγή χαράς. Μέσα από το παιχνίδι και τη μυθοπλασία οι αντιστάσεις υποχωρούν…», σημειώνει η Ντίνα Σταματοπούλου.
Τα τμήματα για παιδιά, εφήβους αλλά και ενήλικες θα ξεκινήσουν δυναμικά από τη δεύτερη εβδομάδα του Οκτωβρίου. Στο τέλος της χρονιάς, οι θεατρικές ομάδες θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τα έργα τους στην κοινότητα κατά τη διάρκεια μιας ειδικής γιορτής.
Πρόγραμμα Δραστηριοτήτων:
ΜΙΚΡΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ
Οι τέχνες μας περιμένουν! Μέσα από παραμύθια, μύθους αλλά και πρωτότυπες ιστορίες τα παιδιά θα εξερευνήσουν τον κόσμο του θεάτρου μέσω παιχνιδιών που περιλαμβάνουν αισθητηριακές ασκήσεις κι αυτοσχεδιασμό. Θα μάθουμε να χρησιμοποιούμε συνεργασία για να γνωρίσουμε καλύτερα την τέχνη αυτή!
Θεατρικό Εργαστήριο για παιδιά Α’ – Γ’ Δημοτικού
- : Kάθε Σάββατο από 18 Οκτωβρίου 2025 έως τον Μάιο του 2026 | Ώρες: 10:00 – 11:30
Θεατρικό Εργαστήριο για παιδιά Δ’ – ΣΤ’ Δημοτικού
- : Kάθε Σάββατο από 18 Οκτωβρίου έως Μαΐου | Ώρες: 10:00 – 11:30 στο Μικρό φ…
TERREMOTO!
“Terremoto” σημαίνει σεισμός! Με το θέατρο μπορούμε να εκφράσουμε φόβους ή επιθυμίες; Να δημιουργήσουμε ιστορίες που αντικατοπτρίζουν τις ζωές μας; Σε αυτές τις συναντήσεις θα χρησιμοποιούμε σωματικές τεχνικές ώστε να διερευνούμε νέες ιδέες μέσα στον κόσμο των παραστάσεων.
- : Kάθε Παρασκευή από τις17 Οκτωβρίου έως Ιούνιο | Ώρες :17:00 -19:00 στο Creative Lab…
- : Kάθε Παρασκευή απο17 Oκτωμβρίου εώςIουνίο|Ώρες19 :15-21 :15στοCreativeLab…
- : Kάθε Παρασκευή απο17 Oκτωμβρίου εώςIουνίο|Ώρες19 :15-21 :15στοCreativeLab…
