25/06/2025

Η Δύση στέλνει όπλα στην Ουκρανία για να μείνει όρθιο το Κίεβο

UKRAINE KIEV

Την ώρα που οι ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις μάχονται με όσα μέσα διαθέτουν έναντι της ρωσικής εισβολής η Δύση αποφάσισε να ενισχύσει με οπλισμό την ουκρανική κυβέρνηση σε μία προσπάθεια να κρατηθεί όρθιο το Κίεβο.

Όπως έγινε γνωστό η πολωνική κυβέρνηση αποφάσισε να στείλει στην Ουκρανία 3.000 αντιαρματικά ενώ τον ίδιο δρόμο αποφάσισε να ακολουθήσει και η Γερμανία αλλά και η Ολλανδία.

Πιο συγκεκριμένα το απόγευμα του Σαββάτου η Καγκελαρία αποφάσισε την έγκριση παράδοσης 1.000 αντιαρματικών και 500 πυραύλων Stinger . «Η ρωσική επίθεση σηματοδοτεί ένα σημείο καμπής. Είναι καθήκον μας να κάνουμε ό,τι μπορούμε προκειμένου να στηρίξουμε την Ουκρανία στην άμυνά της εναντίον του στρατού εισβολής του Πούτιν. Γι’ αυτό παραδίδουμε 1000 αντιαρματικά και 500 πυραύλους Stinger στους φίλους μας στην Ουκρανία», δήλωσε ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς με ανάρτησή του στο Twitter.

Η Ολλανδία θα στείλει αντιαρματικά όπλα στην Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα το ολλανδικό υπουργείο Άμυνας.

Επιπλέον, θα προμηθεύσει 50 αντιαρματικά όπλα Panzerfaust-3 και 400 ρουκέτες, αναφέρει το υπουργείο σε επιστολή του προς το κοινοβούλιο.

Η Ολλανδία εξετάζει επίσης από κοινού με τη Γερμανία την αποστολή ενός συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας Patriot σε ομάδα μάχης του ΝΑΤΟ στη Σλοβακία, προσθέτει.