04/07/2025

Η Ινδία Αντεπίθεση: Στρατηγικές Αντεπίθεσης κατά των ΗΠΑ για την Αυτοκινητοβιομηχανία

Η Ινδία επιθυμεί να προχωρήσει σε εμπορικά αντίποινα κατά των ΗΠΑ προτείνοντας ανταποδοτικούς δασμούς, έπειτα από την επιβολή ενός 25% δασμού από την Αμερική σε αυτοκίνητα και εξαρτήματα αυτοκινήτων. Η Ινδία αναφέρει ότι ο δασμός των ΗΠΑ θα έχει αρνητική επίδραση στις εξαγωγές της, οι οποίες ανέρχονται σε περίπου 2,89 δισεκατομμύρια δολάρια. H Ινδική κυβέρνηση

Η Ινδία προτείνει ανταποδοτικούς φασμούς κατά των ΗΠΑ για τις εξαγωγές αυτοκινήτων

Η Ινδία Σχεδιάζει Αντεπίθεση κατά των ΗΠΑ λόγω Δασμών

Η Ινδία προγραμματίζει να λάβει εμπορικά αντίμετρα εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών, προτείνοντας την επιβολή ανταγωνιστικών δασμών, έπειτα από την απόφαση της Αμερικής να επιβάλει 25% δασμό σε αυτοκίνητα και εξαρτήματα αυτοκινήτων. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ινδικής κυβέρνησης, αυτός ο δασμός θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στις εξαγωγές της χώρας, οι οποίες ανέρχονται περίπου σε 2,89 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η κυβέρνηση της Ινδίας τονίζει ότι διατηρεί το δικαίωμα να εισάγει νέους φόρους ή να αναστείλει εμπορικά προνόμια ως μέτρο αντιστάθμισης για τις αρνητικές συνέπειες που προκαλούν οι ενέργειες των ΗΠΑ. Οι Ηνωμένες Πολιτείες αναμένεται να αποκομίσουν περίπου 725 εκατομμύρια δολάρια από αυτούς τους πρόσφατους δασμούς και η Ινδία φαίνεται έτοιμη να απαντήσει με ισόποσους φόρους στα αμερικανικά προϊόντα.

Ακόμα κι αν η Ινδία δεν έχει διευκρινίσει ποια συγκεκριμένα προϊόντα ή ποιο ποσοστό θα επηρεαστεί από αυτές τις ενέργειες, είναι σαφές ότι στοχεύει στην προστασία των εμπορικών συμφερόντων της. Παράλληλα, η χώρα προσπαθεί να καταλήξει σε μια εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ πριν τη λήξη της προθεσμίας στις 9 Ιουλίου. Μετά αυτή την ημερομηνία, οι Ηνωμένες Πολιτείες απειλούν με την επιβολή ενός πρόσθετου 26% στους φόρους όλων των προϊόντων που εισάγονται από την Ινδία.

Παρά τις πιέσεις που ασκούνται από πλευράς των ΗΠΑ, η Ινδία δείχνει διάθεση να μειώσει τους υψηλούς φόρους για τα αμερικανικά αγαθά αλλά παραμένει σταθερή στις απαιτήσεις σχετικά με μεγαλύτερη πρόσβαση στους τομείς γεωργίας και γαλακτοκομικών προϊόντων—ένα πεδίο όπου η χώρα διατηρεί αυστηρούς κανονισμούς.