«Η Πολιτική Πίεσης της Κυβέρνησης στους Δήμους: Ο Χάρης Δούκας Αποκαλύπτει»
Πυρά κατά της κυβέρνησης για την αφαίρεση των Πολεοδομιών από τους δήμους εξαπέλυσε ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο Δήμαρχος χαρακτήρισε «ανεπιθύμητο» τον χριστουγεννιάτικο «μποναμά» της κυβέρνησης, καταγγέλλοντας τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων για τις οικοδομικές άδειες και τις κατασκευές στο Κτηματολόγιο και εκφράζοντας έντονη κριτική για τον συγκεντρωτικό
Σφοδρή κριτική από τον Δήμαρχο Αθηναίων για την αφαίρεση των Πολεοδομιών
Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του μέσω των κοινωνικών δικτύων σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησης να αφαιρεθούν οι Πολεοδομίες από τους δήμους. Ο Δούκας αποκάλεσε «ανεπιθύμητο» τον χριστουγεννιάτικο «δώρο» που προσφέρει η κυβέρνηση, καταγγέλλοντας τη μεταφορά αρμοδιοτήτων για τις οικοδομικές άδειες και τις κατασκευές στο Κτηματολόγιο. Παράλληλα, χαρακτήρισε αυτή την ενέργεια ως συγκεντρωτική και προβληματική.
«Ο χριστουγεννιάτικος μποναμάς της κυβέρνησης στους δήμους είναι ανεπιθύμητος», τόνισε ο Χάρης Δούκας αναφερόμενος στην κυβερνητική πολιτική που περιορίζει τις δυνατότητες των τοπικών αρχών.
Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Αθηναίων, η κυβέρνηση αποστερεί τους δήμους ενός καθοριστικού εργαλείου που διαθέτουν προκειμένου να διαχειρίζονται τις πόλεις τους αποτελεσματικά. Αυτό επιτρέπει στους τοπικούς φορείς να εμποδίζουν υπερβολικές τσιμεντοποιήσεις και να σχεδιάζουν σε συνεργασία με τους δημότες βιώσιμες λύσεις για το μέλλον των αστικών περιοχών.
Το επικείμενο νομοσχέδιο συζητήθηκε κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου σήμερα. Στην ανάρτησή του ο Χάρης Δούκας εκφράζει ανησυχία σχετικά με τη συνεχιζόμενη συγκέντρωση εξουσίας και τα αρνητικά αποτελέσματα που αυτό μπορεί να έχει στις τοπικές κοινωνίες.
«Όλο και πιο χαμηλά… Όλο και πιο συγκεντρωτικά, όλο και πιο αναποτελεσματικά… Η κυβέρνηση δείχνει συνεχώς επιθετικότητα απέναντι στους δήμους», ανέφερε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του ο Δήμαρχος.

@h_doukas:
Sήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε να αφαιρέσει από τους δήμους τις Πολεοδομίες...
