Ηλιούπολη: O Δήμαρχος κάλεσε σε απολογία την πρόεδρο Σωματείου για ανάρτηση στο διαδίκτυο

dimarxeio-ilioupolis-

Η Δημοτική Αρχή Ηλιούπολης προχώρησε σε μία αδιανόητη ενέργεια καλώντας σε απολογία την Πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων Θεοδώρα Καραγιαννίδου, επειδή ανάρτησε στον προσωπικό της λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ένα δημοσίευμα τοπικής ενημερωτικής ιστοσελίδας που ασκούσε κριτική στον δήμο. Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής καταγγέλλει αυτή την απόφαση με επίσημη ανακοίνωσή του.

Σύμφωνα με την καταγγελία, η ανάρτηση αφορούσε μία κινητοποίηση του Σωματείου που απαιτούσε την ύπαρξη χαρτιού υγείας στις τουαλέτες του Δημαρχείου. Παρά την αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής να παρέχει τα βασικά μέσα για τη λειτουργία του Δημαρχείου και την εξυπηρέτηση των πολιτών, με θράσος καλεί την εργαζόμενη σε απολογία επειδή ζήτησε το αυτονόητο: την ύπαρξη χαρτιού υγείας για τους εργαζόμενους και τους επισκέπτες του Δημαρχείου.

Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής καλεί τα σωματεία του κλάδου να καταδικάσουν τη συγκεκριμένη απόφαση και να συμμετάσχουν μαζικά στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 5 Ιουνίου στις 08:30 το πρωί μπροστά στο Δημαρχείο Ηλιούπολης.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Συνδικάτου ΟΤΑ:
Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ εκφράζει την αλληλεγγύη του στην Πρόεδρο του Σωματείου και στηρίζει τις κινητοποιήσεις του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Ηλιούπολης.

Καταγγέλλει την απαράδεκτη απόφαση της Δημοτικής να καλέσει σε απολογία την Πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων και Αντιπρόεδρο του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ Θεοδώρα Καραγιαννίδου γιατί ανάρτησε σε προσωπικό της λογαριασμό σε μέσω κοινωνικής δικτύωσης δημοσίευμα ενημερωτικής τοπικής ιστοσελίδας, που ασκούσε κριτική στην Δημοτική Αρχή του Δήμου Ηλιούπολης.

Ενημερώνουμε ότι η συγκεκριμένη ανάρτηση αναφερόταν σε κινητοποίηση του Σωματείου που διεκδικούσε να υπάρχει στις τουαλέτες χαρτί υγείας. Και αντί η Δημοτική Αρχή να σκύψει το κεφάλι από ντροπή που δεν παρέχει ούτε καν τα στοιχειώδη μέσα στους εργαζόμενους και τους δημότες που επισκέπτονται το δημαρχείο, με θράσος προχωράει και καλεί σε απολογία την Πρόεδρο του Σωματείου γιατί διεκδίκησε το

αυτονόητο, να υπάρχει χαρτί υγείας στο δημαρχείο για τους εργαζόμενους και τους δημότες.

Η συνάδελφος διώκεται για τη συνδικαλιστική της δράση. Διώκεται γιατί δεν έβαλε νερό στο κρασί της και διεκδικούσε καλύτερους όρους εργασίας για τους συναδέλφους.

Δείτε ακόμη:afto_favicon
Δήμος Βόρειας Κέρκυρας: «Το Προεδρικό Διάταγμα που περιορίζει τους οικισμούς αποτελεί επίθεση στη βιωσιμότητα της υπαίθρου»

Διώκεται γιατί αντιτάχθηκε στη πολιτική της δημοτικής αρχής που συνειδητά υποβαθμίζει τις υπηρεσίες του δήμου και από προσωπικό αλλά και από υλικοτεχνική υποδομή προκειμένου να κάνει τη διείσδυση των εργολάβων πιο εύκολη. Μέσα από την κλήση σε απολογία της συναδέλφου η Δημοτική Αρχή προσπαθεί να σπείρει το φόβο, ότι όποιος μιλάει, όποιος διεκδικεί θα καλείτε σε απολογία.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η σημερινή Δημοτική Αρχή του Δήμου Ηλιούπολης προχωράει σε αντιδραστικές αποφάσεις. Να θυμίσουμε ότι αυτή η Δημοτική Αρχή κατέβασε το πανό του Σωματείου που δήλωνε την συμπαράσταση του και την αλληλεγγύη του στο λαό της Παλαιστίνης, τις εκποιήσεις υπηρεσιών που έχει κάνει ή την απαίτηση του να πάρει τα γραφεία του σωματείου κ.λ.π..

Ξέρουμε καλά ότι η αντεργατική πολιτική των κυβερνήσεων αλλά και των δημοτικών αρχών δεν μπορεί να εφαρμοστεί χωρίς αυταρχισμό και καταστολή, όμως να είναι σίγουροι ότι δεν θα τους περάσει. Ξεχνάνε ότι εδώ είναι Ελλάδα, ότι εδώ υπάρχουν ταξικές δυνάμεις, υπάρχει ΠΑΜΕ και ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ και τέτοιες πρακτικές δεν περνάνε.

Καλούμε τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Ηλιούπολης να σταματήσει κάθε πειθαρχική διαδικασία απέναντι στην Πρόεδρο του Σωματείου.

Καλούμε τα σωματεία του κλάδου με ανακοινώσεις και δελτία τύπου να καταδικάσουν τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Ηλιούπολης και να πάρουν μαζικά μέρος στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στις 08:30 το πρωί μπροστά στο Δημαρχείο του Δήμου Ηλιούπολης.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.