05/12/2025

«Ιωάννινα: Ρεκόρ συμμετοχής στη μεγάλη «Ημέρα Καριέρας» της ΔΥΠΑ!»

Περισσότεροι από 1.100 πολίτες συμμετείχαν στη 47η  εκδήλωση της ΔΥΠΑ «Ημέρα Καριέρας» που έγινε το Σάββατο 8 Νοεμβρίου στα Ιωάννινα. Αυτό επιβεβαιώνει τη δυναμική του θεσμού που ενώνει πολίτες και επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία: 1.044 βιογραφικά σημειώματα αξιολογήθηκαν 307 υποψήφιοι προωθούνται για δεύτερη συνέντευξη 134 άτομα παρακολούθησαν τα συμβουλευτικά

ΔΥΠΑ: Ρεκόρ συμμετοχής στην «Ημέρα Καριέρας» στα Ιωάννινα – enikonomia.gr

Η 47η «Ημέρα Καριέρας» προσέλκυσε πάνω από 1.100 συμμετοχές στα Ιωάννινα

Περισσότεροι από 1.100 πολίτες συμμετείχαν στην 47η εκδήλωση της ΔΥΠΑ «Ημέρα Καριέρας», που διεξήχθη το Σάββατο, 8 Νοεμβρίου, στην πόλη των Ιωαννίνων. Αυτή η εκδήλωση επιβεβαιώνει τη σημασία του θεσμού που συνδέει τους πολίτες με τις επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα.

Από τα αρχικά στοιχεία προκύπτουν τα εξής:

  • Εκτιμήθηκαν συνολικά 1.044 βιογραφικά σημειώματα.
  • 307 υποψήφιοι περνούν στη διαδικασία δεύτερης συνέντευξης.
  • 134 άτομα συμμετείχαν σε συμβουλευτικά εργαστήρια της ΔΥΠΑ για τη σύνταξη βιογραφικών και την προετοιμασία για συνεντεύξεις.

Δηλώσεις εκπροσώπων

Η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Νίκη Κεραμέως, τόνισε: «Ο ενίσχυση της απασχόλησης ειδικότερα στις περιφέρειες είναι μία από τις κύριες προτεραιότητές μας στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Η αυξημένη συμμετοχή πολιτών και επιχειρήσεων στην Ημέρα Καριέρας στα Ιωάννινα δείχνει την εμπιστοσύνη του κοινού στο θεσμό και τη σημαντικότητά του για την τοπική ανάπτυξη.»

“Οι Ημέρες Καριέρας”,πρόσθεσε η υπουργός,”δημιουργούν γέφυρες ανάμεσα στους υποψηφίους και τις εταιρείες,αφήνοντας χώρο για νέες ευκαιρίες απασχόλησης.” Οι αξιοσημείωτες αντιδράσεις των πολιτών αναδεικνύουν τον κρίσιμο ρόλο της ΔΥΠΑ στη σύνδεση αγοράς εργασίας με την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.

Στρατηγικές δράσεις και μακροπρόθεσμο όφελος

The Διοικήτρια της ΔΥΠΑ Γιάννα Χορμόβα δήλωσε: «Η έντονη παρουσία τόσο πολιτών όσο και εκπροσώπων επιχειρήσεων κατά τη διάρκεια της Ημέρας Καριέρας αποδεικνύει ότι οι πρωτοβουλίες μας έχουν ουσιαστική επίδραση στον κοινωνικό ιστό καθώς επίσης στις τοπικές οικονομίες.» Σύμφωνα με αυτήν, η εμπιστοσύνη προς τη ΔΥΠΑ επαληθεύει τη στρατηγική τους που επικεντρώνεται στη διασύνδεση απασχόλησης, συμβουλευτικής καθοδήγησης και εκπαίδευσης.

“Το γεγονός ότι πολλές εταιρίες ήδη προχώρησαν σε δεύτερους γύρους συνεντεύξεων πιστοποιεί ότι οι ‘Ημέρες Καριέρας’ δεν είναι μόνο ευκαιρίες γνωρινιών αλλά πραγματικές δυνατότητες πρόσληψης,” ανέφερε επίσης η κ. Χορμόβα.

“Με συνέπεια θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τους ανέργους δημιουργώντας καλύτερες θέσεις εργασίας ανά χώρα,” κατέληξε η διοικήτρια.

Το μέλλον των ‘Ημερών Καριέρας’

The επόμενες «Ήμερες Καρίρας» θα λάβουν χώρα μέσα στους ερχόμενους μήνες σε μεγάλες ελληνικές πόλεις ως μέρος του ετήσιου σχεδίου δράσεων που έχει αναπτύξει η ΔΥΠΑ προς ενίσχυση των θέσεων εργασίας καθώς επίσης χρόνων αγορά σας μέσω αυτής ανάρτησα αρκετές περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δραστηριοποιήσεις αυτές μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα: www.dypa.gov.gr