Ιράν: Ο επικεφαλής διαπραγματευτής Γαλιμπάφ προειδοποιεί τις ΗΠΑ για “τέλμα δίχως τέλος”
Ο Μοχάμαντ Μπαγέρ Γαλιμπάφ, o επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας της Τεχεράνης και πρόεδρος του ιρανικού κοινοβουλίου, προειδοποίησε σήμερα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες εκτίθενται σε ένα “τέλμα δίχως τέλος” μετά τις απειλές του Ντόναλντ Τραμπ ότι θα χτυπήσει “πολύ δυνατά” τη χώρα. “Ακατάλληλες στρατηγικές και παρορμητικές αποφάσεις θα ανατρέψουν τα πάντα προς το χειρότερο, θα καταστρέψουν
Ο Μοχάμαντ Μπαγέρ Γαλιμπάφ, επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας της Τεχεράνης και πρόεδρος του ιρανικού κοινοβουλίου, εξέφρασε σήμερα την ανησυχία του, προειδοποιώντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες κινδυνεύουν να βρεθούν σε ένα “τέλμα δίχως τέλος”. Η προειδοποίηση αυτή έρχεται μετά τις απειλές του Ντόναλντ Τραμπ για “πολύ δυνατά” πλήγματα κατά του Ιράν.
Σε ανάρτησή του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X, ο Γαλιμπάφ τόνισε: “Ακατάλληλες στρατηγικές και παρορμητικές αποφάσεις θα ανατρέψουν τα πάντα προς το χειρότερο, θα καταστρέψουν τις ενεργειακές υποδομές, θα ανατινάξουν τις αγορές και θα σας βυθίσουν σε ένα τέλμα δίχως τέλος από το οποίο δεν θα μπορείτε να βγείτε για χρόνια”. Πρόσθεσε δε, ότι οι ΗΠΑ “θα ανακαλύψετε ένα διαφορετικό Ιράν”.
