07/09/2025

«Ισπανία: Ακροδεξιές επιθέσεις σε οικογένειες και ηλικιωμένους από την Αφρική – Έκρηξη κοινωνικών εντάσεων»

Βίαιες συγκρούσεις σημειώθηκαν αργά το βράδυ του Σαββάτου στην πόλη Τορέ Πατσέκο της Ισπανίας, μεταξύ ακροδεξιών ομάδων, κατοίκων και μεταναστών από τη Βόρεια Αφρική. Τα επεισόδια ξέσπασαν μετά από επίθεση που δέχθηκε την προηγούμενη εβδομάδα ένας ηλικιωμένος άνδρας από αγνώστους. Σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους που μίλησαν στο πρακτορείο Reuters, πέντε άτομα τραυματίστηκαν και ένα συνελήφθη

Ισπανία: Ακροδεξιοί επιτέθηκαν σε οικογένειες και ηλικιωμένους από την Αφρική-Aκολούθησαν εντάσεις

Βίαιες Συγκρούσεις στην Τορέ Πατσέκο της Ισπανίας

Το Σάββατο το βράδυ, η πόλη Τορέ Πατσέκο στην Ισπανία έγινε μάρτυρας σοβαρών επεισοδίων βίας ανάμεσα σε ακροδεξιές ομάδες, ντόπιους κατοίκους και μετανάστες από τη Βόρεια Αφρική. Οι συγκρούσεις προκλήθηκαν ως αντίκτυπος μιας επίθεσης που είχε διαπραχθεί την προηγούμενη εβδομάδα εναντίον ενός ηλικιωμένου άνδρα από άγνωστα άτομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το πρακτορείο Reuters, πέντε άτομα τραυματίστηκαν και ένας συνελήφθη κατά τη διάρκεια των ταραχών, οι οποίες θεωρούνται ένα από τα πιο σοβαρά περιστατικά κοινωνικής έντασης που έχουν καταγραφεί στη χώρα τα τελευταία χρόνια.

Στα κοινωνικά δίκτυα κυκλοφόρησαν βίντεο που δείχνουν άνδρες ντυμένους με ρούχα που φέρουν σύμβολα ακροδεξιών οργανώσεων να συγκρούονται με μετανάστες κρατώντας μαροκινές σημαίες και να ανταλλάσσουν αντικείμενα. Αυτές οι εντάσεις ακολούθησαν αρκετές ημέρες αναστάτωσης στην περιοχή.

Αν και την Κυριακή η κατάσταση φαίνεται να έχει ηρεμήσει στην πόλη, κυβερνητικές πηγές προειδοποίησαν ότι αναμένονται περαιτέρω συλλήψεις στο κοντινό μέλλον.