«Ιστορική Συνάντηση: Ο Πούτιν και ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ σε Μια Αποκαλυπτική Τηλεφωνική Επικοινωνία»
Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν επικοινώνησε σήμερα τηλεφωνικά με τον πάπα Λέοντα ΙΔ΄, διαβεβαιώνοντας τον προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας σχετικά με την επιθυμία του για ειρήνευση μέσω της διπλωματικής οδού, κατηγορώντας παράλληλα την Ουκρανία ότι επιδιώκει «κλιμάκωση» των εχθροπραξιών. «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι το καθεστώς του Κιέβου επιδιώκει κλιμάκωση της

Τηλεφωνική Επικοινωνία Πούτιν με τον Πάπα Λέοντα ΙΔ΄
Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, πραγματοποίησε σήμερα μια τηλεφωνική συνομιλία με τον πάπα Λέοντα ΙΔ΄, κατά τη διάρκεια της οποίας εξέφρασε την επιθυμία του για μια ειρηνική επίλυση μέσω διπλωματικών προσπαθειών. Ταυτόχρονα, κατηγόρησε την Ουκρανία ότι επιδιώκει να «κλιμακώσει» τις στρατιωτικές εντάσεις.
Όπως αναφέρουν πηγές από το Κρεμλίνο, ο Πούτιν υπογράμμισε στον ποντίφικα ότι «το καθεστώς του Κιέβου προχωρά σε κλιμάκωση της σύγκρουσης και πραγματοποιεί δολιοφθορές σε μη στρατηγικές υποδομές εντός ρωσικών συνόρων».
Η ανακοίνωση του Κρεμλίνου προσθέτει επίσης ότι ο Ρώσος ηγέτης επισήμανε στον πάπα πως «για να υπάρξει μια μόνιμη και δίκαιη λύση στην κρίση (στην Ουκρανία), είναι απαραίτητο να αντιμετωπιστούν οι βαθύτερες αιτίες της».