20/08/2025

Ιταλία: Ο Κόντε κλείνει τα πάντα μετά τις εκατόμβες νεκρών λόγω κορονοϊού

milan_coronavirus-1200x800

Σε νέο του τηλεοπτικό διάγγελμα το βράδυ του Σαββάτου ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε ανακοίνωσε την λήψη νέων μέτρων για τον περιορισμό της επιδημίας του κορονοϊού.

Όπως τόνισε, κλείνουν σε όλη την χώρα όλες οι παραγωγικές δραστηριότητες και επιχειρήσεις οι οποίες δεν θεωρούνται βασικής σημασίας.

Ο Κόντε εξήγησε ότι μένουν ανοικτά σούπερ μάρκετ, μαγαζιά τροφίμων και φαρμακεία. Τράπεζες και ταχυδρομεία θα λειτουργούν, όπως και οι δημόσιες μεταφορές. Οι υπόλοιποι τομείς, αν το επιθυμούν, θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν την τηλε-εργασία.

“Είναι μια απόφαση η οποία μας επιτρέπει να αντιμετωπίσουμε την οξύτερη φάση της επιδημίας. Προέκυψε και κατάσταση οικονομικής, έκτακτης ανάγκης, αλλά η κυβέρνησή μας θα παρέμβει καθοριστικά για να μπορέσει, η Ιταλία, να σηκωθεί και πάλι όρθια”, δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

“Η κοινωνία μας πρέπει να υποστηρίξει, ενωμένη, το πιο πολύτιμο αγαθό, το οποίο είναι η ζωή. Δεν χάνουμε το θάρρος και την ελπίδα στο μέλλον”, ολοκλήρωσε ο Κόντε.

Όπως ανέφερε τα μέτρα θα ισχύσουν μέχρι τις 3 Απριλίου.

Ασταμάτητος ο ιός στην Ιταλία: 793 νεκροί σε μία μέρα

Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορονοϊού στην Ιταλία είναι 53.578. Οι νεκροί έφτασαν τους 4.825. Παράλληλα, 6.072 άνθρωποι έχουν ιαθεί.

Την Παρασκευή, το σύνολο κρουσμάτων του κορονοϊού ήταν 47.021 και είχαν χάσει την ζωή τους, συνολικά, 4.032 άνθρωποι.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, δηλαδή, έχασαν τη ζωή τους 793 ασθενείς, καταγράφηκαν 6.557 νέα κρούσματα και 923 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό.

Στη Λομβαρδία τα συνολικά περιστατικά είναι 25.515 και οι νεκροί 395. Στην Εμίλια Ρομάνα τα κρούσματα είναι 6.705 με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 715. Στην περιφέρεια Βένετο, οι θετικοί στον ιό είναι 4.617, με 146 νεκρούς.