Υψηλές Θερμοκρασίες Παραμένουν, Αλλά με Πτώση από Αύριο: Αναλυτική Πρόγνωση Καιρού
Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 36 με 38 κατά τόπους στα νότια τους 39 βαθμούς Κελσίου και στη νησιωτική χώρα τους 34 με 36 τοπικά στη νότια Κρήτη 38 βαθμούς Κελσίου. ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Γενικά αίθριος καιρός στις περισσότερες περιοχές, με τοπικές νεφώσεις, πρόσκαιρους
Υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες θα επικρατήσουν στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με μέγιστες τιμές που θα φτάνουν τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά, ενώ κατά τόπους στα νότια ηπειρωτικά και στη νότια Κρήτη αναμένονται 39 βαθμοί. Στη νησιωτική χώρα, οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 34 έως 36 βαθμούς Κελσίου.
Γενικά Χαρακτηριστικά:
Ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος στις περισσότερες περιοχές. Ωστόσο, θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις, με πρόσκαιρους όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες να είναι πιθανές στη Μακεδονία, κυρίως στα ορεινά της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας, καθώς και με μικρή πιθανότητα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά ορεινά κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί και ασθενείς στις περισσότερες περιοχές. Στα πελάγη, θα επικρατούν δυτικοί-βορειοδυτικοί άνεμοι με ένταση 3 έως 5 μποφόρ, ενώ τοπικά μπορεί να φτάσουν τα 6 μποφόρ.
Αναλυτική Πρόγνωση ανά Περιοχή:
- Μακεδονία, Θράκη: Στη Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Στη Μακεδονία, προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με τοπικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας, κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί, 2 με 4 μποφόρ. Οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 19 έως 36, και τοπικά στην κεντρική Μακεδονία έως 37-38 βαθμούς Κελσίου.
- Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς, όπου υπάρχει μικρή πιθανότητα για τοπικούς όμβρους. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ, ενισχυόμενοι στο Ιόνιο από το μεσημέρι σε 5 με 6 μποφόρ. Οι θερμοκρασίες θα φτάσουν από 24 έως 35, και στα ηπειρωτικά έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου, η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
- Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις κατά τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες στα ορεινά της Θεσσαλίας και της ανατολικής Στερεάς, όπου υπάρχει μικρή πιθανότητα για τοπικούς όμβρους. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ. Οι θερμοκρασίες θα φτάσουν από 22 έως 38, και τοπικά στα νότια 39 βαθμούς Κελσίου.
- Κυκλάδες, Κρήτη: Αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί, 4 με 5, τοπικά 6 μποφόρ. Οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 25 έως 31, στην Κρήτη από 34 έως 35, και τοπικά στα νότια 38 βαθμούς Κελσίου.
- Νησιά Ανατολικού Αιγαίου – Δωδεκάνησα: Γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, 5 με 6 μποφόρ. Οι θερμοκρασίες θα είναι από 25 έως 35, τοπικά 36 βαθμούς Κελσίου.
- Αττική: Γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ. Οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 26 έως 38 με 39 βαθμούς Κελσίου.
- Θεσσαλονίκη: Γενικά αίθριος καιρός, με λίγες παροδικές νεφώσεις το μεσημέρι-απόγευμα. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί, 2 με 4 μποφόρ, και τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου.
Πρόγνωση για την Πέμπτη 27-08-2026:
Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά, όπου υπάρχει μικρή πιθανότητα για τοπικούς, μεμονωμένους όμβρους. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά ενδέχεται να είναι τοπικά περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ, και τοπικά στα πελάγη 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά και μικρή άνοδο στα δυτικά.
