28/10/2025

«Καιρός: Τοπικές βροχές και θερμοκρασίες έως 27°C – Τι να περιμένουμε στα ανατολικά»

Βελτιωμένος αναμένεται να είναι ο καιρός σήμερα Τρίτη 28 Οκτωβρίου στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με παροδικές νεφώσεις και τοπικά φαινόμενα κυρίως στα ανατολικά νησιωτικά και τα δυτικά και βόρεια τμήματα, ενώ αναμένεται και μικρή πτώση της θερμοκρασίας. Από τις πρωινές ώρες αναμένονται πρόσκαιρες βροχές τοπικού χαρακτήρα στην ανατολική νησιωτική χώρα, και συγκεκριμένα, στα νησιά του

Η πρόγνωση του καιρού για σήμερα

Βελτίωση του Καιρού Σήμερα 28 Οκτωβρίου

Σήμερα, Τρίτη 28 Οκτωβρίου, αναμένονται καλύτερες καιρικές συνθήκες στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας. Οι παροδικές νεφώσεις θα συνοδεύονται από τοπικά φαινόμενα κυρίως στα ανατολικά νησιωτικά τμήματα καθώς και σε ορισμένες δυτικές και βόρειες περιοχές. Μια ελαφριά πτώση της θερμοκρασίας είναι επίσης πιθανή.

Από νωρίς το πρωί,αναμένονται πρόσκαιρες βροχές σε σημεία της ανατολικής νησιωτικής χώρας,ιδιαίτερα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα. Αυτά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν μετά το μεσημέρι. Επίσης, λίγες βροχές θα σημειωθούν κατά διαστήματα στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά Ελλάδα καθώς και στη βορειοδυτική Πελοπόννησο μέχρι το απόγευμα.

Επιπλέον, σποραδικές βροχές είναι πιθανές στα ορεινά των βορείων ηπειρωτικών περιοχών από το μεσημέρι και μετά. Στην περιοχή της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης οι βροχοπτώσεις προβλέπεται να είναι πιο έντονες γύρω στο μεσημέρι.

Στις υπόλοιπες περιοχές του κράτους ο ήλιος θα λάμπει γενικά με λίγες νεφώσεις εδώ κι εκεί κυρίως στις ηπειρωτικές ζώνες.

Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως από τα δυτικά έως τα βορειοδυτικά με ένταση μεταξύ 3 έως 5 μποφόρ.Στα νότια πελάγη οι άνεμοι μπορεί να αγγίξουν έως και τα 6 μποφόρ ενώ αργότερα μέσα στην ημέρα θα στραφούν σε βοριάδες – βοριοδυτικούς ανέμους.

Η θερμοκρασία προβλέπεται να υποχωρήσει ελαφρώς με μέγιστες τιμές γύρω στους 22-23°C στο δυτικό τμήμα καθώς επίσης στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ στην υπόλοιπη χώρα οι θερμοκρασίες μπορεί να φτάσουν τους 24-26°C ή ακόμα περισσότερο στους Δωδεκανήσους όπου ενδέχεται να προσεγγίσουν τους 27°C.

Aττική

Γενικά αίθριος ορός στην Αττική σήμερα.

Η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ των 15°C έως τους 25°C ενώ οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως από την πλευρά των δυτικών κατευθύνσεων με ένταση που θ’ αγγίζει τα 3 έως ανερχόμενα στα5 μποφόρ.

Θεσσαλονίκη

Sτη Θεσσαλονίκη σήμερα αισθητός είναι ο αίθριος ουρανός μαζί με αρκετή ηλιοφάνεια αλλά λιγοστές νεφώσεις που ίσως αυξηθούν λίγο αργότερα μέσα στην ημέρα.

The temperature will range from a low of around11 degrees Celsius and a high of about21 degrees while winds will blow from the north with speeds reaching between3 to4 Beauforts but likely increasing in the afternoon to between4 and5 occasionally hitting6 Beauforts as well.