«Κακλαμάνης: Έρχεται ο «κόφτης» στις ομιλίες της Βουλής – Ποιες αλλαγές φέρνει την επόμενη εβδομάδα»
Για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, το θέμα που προέκυψε με τα ΕΛΤΑ αλλά και τον «κόφτη» στις ομιλίες στη Βουλή μίλησε ο πρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης. Ερωτηθείς για το θέμα των ΕΛΤΑ ο Νικήτας Κακλαμάνης τόνισε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 ότι είναι ένα ζήτημα με κοινωνικές προεκτάσεις και για το λόγο αυτό θα πρέπει
Σχόλια του Νικήτα Κακλαμάνη για ΕΛΤΑ και ΟΠΕΚΕΠΕ
Ο πρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, αναφέρθηκε στα ζητήματα που αφορούν τον ΟΠΕΚΕΠΕ και τα ΕΛΤΑ σε πρόσφατη συνέντευξή του. Στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1,υπογράμμισε ότι το θέμα των ΕΛΤΑ ενέχει κοινωνικές συνέπειες και απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή κατά τη λήψη αποφάσεων.
Ο κ. Κακλαμάνης πρόσθεσε ότι μετά την παρέμβαση του προεδρεύοντος του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και πολλών βουλευτών από τη ΝΔ, συγκλήθηκε σήμερα η συνεδρίαση των δύο αρμόδιων επιτροπών της Βουλής στην οποία θα συμμετάσχει και η διοίκηση των ΕΛΤΑ.
Όσον αφορά τον ΟΠΕΚΕΠΕ, ο πρόεδρος δήλωσε ότι λόγω της θέσης του δεν μπορεί να σχολιάσει λεπτομερώς τις εξελίξεις στην Εξεταστική Επιτροπή. Ωστόσο, εξέφρασε την ελπίδα οι διαμαρτυρίες των αγροτών να μειωθούν αν τηρηθούν οι χρονικά προσδιορισμένες πληρωμές επιδοτήσεων στο τέλος Νοεμβρίου.
Σε ερώτηση σχετικά με τα επεισόδια στην Κρήτη, τόνισε την ανάγκη για αποκατάσταση της ηρεμίας μέσω αφοπλισμού και σημείωσε ότι τα πολιτικά κόμματα συχνά φοβούνται το πολιτικό κόστος κι έτσι καθυστερούν κρίσιμες αποφάσεις.
Για το ζήτημα του «κόφτη» στη Βουλή επισήμανε πως αυτός θα τεθεί σε εφαρμογή μόλις όλα τα τεχνικά ζητήματα έχουν επιλυθεί την επόμενη εβδομάδα. Θα υπάρξει επίσης μια μεταβατική περίοδος πριν από τη συνολική εφαρμογή αυτού του μέτρου.
Ο κ. Κακλαμάνης διευκρίνισε ότι ο «κόφτης» αφορά όλους τους ομιλητές στη Βουλή ανεξαιρέτωςκαι όχι κάποια μεμονωμένα πρόσωπα, εξηγώντας πως ακόμα κι αν ο Πρωθυπουργός υπερβεί τα όρια θα ενεργοποιηθεί αυτός μηχανισμός.
