27/02/2026

Κακοκαιρία Byron: Εκτεταμένα προβλήματα στη Θεσσαλία και Β. Ελλάδα – Επείγον μήνυμα 112 για την υπερχείλιση του ποταμού Ενιπέα!

Συνεχίζονται τα προβλήματα από την κακοκαιρία Byron που έπληξε τη χώρα.  112 για τον ποταμό Ενιπέα Σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής τέθηκαν από νωρίς το πρωί του Σαββάτου οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του νομού Λάρισας, μετά την αποστολή προειδοποιητικού μηνύματος από το 112, εξαιτίας της υπερχείλισης του ποταμού Ενιπέα. Η Πολιτική Προστασία κάλεσε τους πολίτες

Μετέωρα: Χωριά παραμένουν αποκλεισμένα εξαιτίας της κακοκαιρίας-Προβλήματα ηλεκτροδότησης

Συνεχιζόμενα Προβλήματα λόγω της Κακοκαιρίας Byron

Τα προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία Byron συνεχίζουν να ταλαιπωρούν τη χώρα. Από νωρίς το πρωί του Σαββάτου, οι κάτοικοι της περιοχής Λάρισας τέθηκαν σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής, καθώς εστάλη προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 για την υπερχείλιση του ποταμού Ενιπέα.

Η Πολιτική Προστασία έχει ζητήσει από τους ανθρώπους που διαμένουν κοντά στην κοίτη του ποταμού να είναι έτοιμοι για οποιαδήποτε ενδεχόμενη εκδήλωση πλημμύρας. Σε συγκεκριμένες περιοχές όπως η Υπέρεια, συνιστάται μάλιστα η προληπτική μετακίνηση προς ασφαλέστερους χώρους κατευθυνόμενοι προς τις Φάρσάλες. Το μήνυμα που στάλθηκε νωρίς σήμερα ανέφερε ότι οι κάτοικοι σε Λεύκη, Ορφανά, Αμπελώνα, Φύλλο και Ηλία πρέπει να παραμείνουν σε εγρήγορση λόγω του κινδύνου υπερχείλισης και να ακολουθούν αυστηρά τις οδηγίες των αρχών.

Επιφυλακή στις Περιφερειακές Ενότητες Δυτικής Θεσσαλίας

Οι Περιφερειακές Ενότητες Τρικάλων και Καρδίτσας καθώς και οι δήμοι της Δυτικής Θεσσαλίας βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού εξαιτίας των συνεχών ισχυρών βροχοπτώσεων που πλήττουν την περιοχή. Οι αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή ώστε να διαχειριστούν πιθανές υπερχειλίσεις ποταμών.

Η αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρύσα Ντιντή και ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας Κώστας Τέλιος δήλωσαν στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι αν και η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη προς το παρόν, παραμένουμε σε ετοιμότητα λόγω της έντονης βροχόπτωσης με συνεχή παρακολούθηση της στάθμης των υδάτων στα ποτάμια.

Pλημμυρισμένοι δρόμοι στην Κεντρική Μακεδονία

Sοβαρά προβλήματα καταγράφονται στο οδικό δίκτυο της Κεντρικής Μακεδονίας εξαιτίας των πλημμυρών που έχουν προκληθεί από τις παράλληλες βροχοπτώσεις. Στην Πιερία έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Κονταριώτισσας–Δίου κοντά στη διασταύρωση Βροντούς ενώ υπάρχουν δυσκολίες στη δημοτική οδό Νέα Έφεσος μέχρι Κονταριώτισσα. Επιπλέον προβλήματα παρουσιάζονται στα ρέματα «Ζηλλιάνα» και «Καντίρ» στη Λεπτοκαρυά.

Sτη Χαλκιδική έχουν κλείσει τμήματα οδοποιίας όπως το πρώτο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Ορμύλιας–Βραστάμων καθώς επίσης και κάποια σημεία στη δημοτική οδό μεταξύ Νέων Μουδανιών–Σιθωνίας με Δημοτικό Διαμέρισμα Ολύνθου. Αναφορές αναφέρουν προβλήματα επίσης σε ιρλανδικές διαβάσεις στις Δημοτικές κοινότητες Μεγάλης Παναγιάς και Ολυμπιάδας.

Sτην Ημαθία τα προβλήματα εξακολουθούν να υφίστανται στις ιρλανδικές διαβάσεις μεταξύ Λαζοχωρίου-Βέροιας καθώς κι ανάμεσα στο Μακροχώρι-Ταγαροχώρι. Σε όλα τα επίμαχα σημεία έχουν εγκατασταθεί προειδοποιητικές πινακίδες καλώντας τους οδηγούς να αποφεύγουν τις πλημμυρισμένες περιοχές μέχρι την πλήρη αποκατάσταση κυκλοφορίας.