Καλαμάτα: Ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη για τον 41χρονο κατηγορούμενο στη δολοφονία της Βασιλικής
Αίτημα για τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης στον 41χρονο που έχει ομολογήσει τη δολοφονία της Βασιλικής στην Καλαμάτα αναμένεται να καταθέσει ο συνήγορός του. Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε νωρίτερα ενώπιον του ανακριτή, από τον οποίο ζήτησε και έλαβε προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία του. Η διαδικασία μετατέθηκε για το πρωί του Σαββάτου 6 Ιουνίου. Σε βάρος
Αίτημα για ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη αναμένεται να καταθέσει ο συνήγορος του 41χρονου, ο οποίος έχει ομολογήσει τη δολοφονία της Βασιλικής στην Καλαμάτα.
Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε νωρίτερα ενώπιον του ανακριτή, από τον οποίο ζήτησε και έλαβε προθεσμία για την προετοιμασία της απολογίας του. Η διαδικασία έχει μετατεθεί για το πρωί του Σαββάτου 6 Ιουνίου.
Σε βάρος του 41χρονου έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ενδοοικογενειακή βία και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο καθ’ ομολογίαν δράστης αναμένεται να επιμείνει στους ισχυρισμούς του περί αμυντικής στάσης, υποστηρίζοντας ότι δέχθηκε πρώτος επίθεση από τη γυναίκα, πήρε το μαχαίρι και στη συνέχεια την σκότωσε.
Αντίθετη είναι η εικόνα που προκύπτει από την ιατροδικαστική εξέταση, σύμφωνα με την οποία ο δράστης σκότωσε το θύμα μαχαιρώνοντάς το 45 φορές.
Από το φιλικό περιβάλλον του θύματος, προκύπτει ότι η Βασιλική ζούσε έναν εφιάλτη λόγω της παθολογικής ζήλιας του δράστη. Ο 41χρονος την παρακολουθούσε, ακόμη και με συσκευή γεωεντοπισμού στο αυτοκίνητό της, και της απαγόρευε την πρόσβαση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Είχε φτάσει μάλιστα στο σημείο να δημιουργήσει ψεύτικο προφίλ με ψευδώνυμο.
Όπως αποκάλυψε χθες, μιλώντας στο Mega, η δικηγόρος της Βασιλικής, ο 41χρονος την χτυπούσε και την κλωτσούσε ακόμη και όταν ήταν έγκυος. “Την έβριζε και την απειλούσε ότι “θα φύγεις από το σπίτι εσύ, αλλά δε θα πάρεις ούτε θα βλέπεις τα παιδιά”. Αυτός ήταν ο μεγάλος της φόβος”, πρόσθεσε.
Τα δύο κοριτσάκια της Βασιλικής ενημερώθηκαν από ψυχολόγους και ειδικούς ότι πλέον η μητέρα τους δεν βρίσκεται στη ζωή. Υπενθυμίζεται πως χθες (3/6) συγγενείς και φίλοι είπαν το τελευταίο αντίο στην 39χρονη, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Καλαμάτα.
