«Κουτσούμπας: Η επιβίωση των αγροτών απαιτεί σύγκρουση με την κυβερνητική πολιτική και τις επιλογές της ΕΕ»
Στο αγροτικό ζήτημα αναφέρθηκε ο Δημήτρης Κουτσούμπας στην αρχή της ομιλίας του στη Βουλή, σημειώνοντας ότι τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση «εκτός από το ότι ήταν ήδη γνωστά τα περισσότερα, απέχουν έτη φωτός από τις πραγματικές ανάγκες για την επιβίωση των αγροτών». Όπως υπογράμμισε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, «ενώ για τους ομίλους και τους
Αγροτικό Ζήτημα: Παρέμβαση του Δημήτρη Κουτσούμπα στη Βουλή
Στην αρχή της ομιλίας του στη Βουλή, ο Δημήτρης Κουτσούμπας αναφέρθηκε στο αγροτικό ζήτημα, επεσήμανε ότι τα μέτρα που παρουσίασε η κυβέρνηση «εκτός από το ότι ήταν ήδη γνωστά τα περισσότερα, απέχουν έτη φωτός από τις πραγματικές ανάγκες για την επιβίωση των αγροτών». Ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ υπογράμμισε χαρακτηριστικά ότι «ενώ για τους μεγάλους επιχειρηματίες και τους εφοπλιστές υπάρχει πάντα διαθέσιμος πλούτος,για τους αγρότες προτείνονται μόνο ελλιπή μέτρα και αυτά υπό όρους».
«Οι συνθήκες αποδεικνύουν πως η βιωσιμότητα των αγροτών απαιτεί έναν ολοκληρωμένο αντίκτυπο με την πολιτική ανάπτυξης που ακολουθείτε εσείς και η ΕΕ. Αυτή είναι η αιτία που πολλοί αγρότες και κτηνοτρόφοι αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσκολίες», πρόσθεσε.
Ο κ. Κουτσούμπας δήλωσε: «Το ΚΚΕ υποστηρίζει τις αποφάσεις που θα προκύψουν αποκλειστικά από τους ίδιους τους αγρότες στα μπλόκα του αγώνα» και απευθυνόμενος στην κυβέρνηση τόνισε: «Η ευθύνη είναι δική σας να ικανοποιήσετε τώρα τα δίκαια αιτήματα τους. Αφήστε κατά μέρος τις διακομματικές επιτροπές που δεν προσφέρουν λύσεις γιατί “όταν δεν θέλεις να λύσεις ένα πρόβλημα”, όπως λέει ο λαός μας, “δημιουργείς μια επιτροπή”.»
Σύμφωνα με τον Δημήτρη Κουτσούμπα «η αληθινή διάθεση της κυβέρνησης για διάλογο αποδείχθηκε ξανά χθες με τη νέα παραγγελία διώξεων», εκτιμώντας ότι «Φυσικά θα αποτύχει κι αυτή». Σχολιάζοντας δε τη δήλωση σχετικά με την “ομαλή διεξαγωγή μετακινήσεων” αναφέρθηκε στο γενικό black out στον εναέριο χώρο Αθηνών πριν τέσσερις ημέρες, σημειώνοντας:
- Ποιες ενέργειες έχετε κάνει ώστε να εντοπιστεί η πηγή της μη εξουσιοδοτημένης εκπομπής;
- Τι πληροφορίες περιλαμβάνει το επίσημο πόρισμα των τεχνικών εξετάσεων;
- Πως σε τελικά αποκαταστάθηκε η λειτουργία χωρί χωρίς πλήρη ανάλυση της αιτίας;
- Pότε προγραμματίζετε να λάβετε συγκεκριμένα μέτρα ώστε να αποφευχθούν ανάλογες καταστάσεις στο μέλλον; Τι σχεδιάζετε ώστε να μην έχουμε νέα “Τέμπη”, αυτή τη φορά στον αέρα;
- Aποτελεί προτεραιότητα σας η επίλυση του χρόνιου ζητήματος υποστελέχωσης στους ελεγκτές αεροδρομίων; Έχετε ειδοποιηθεί γι’ αυτό μέσω κοινοβουλευτικών ερωτήσεων αλλά συνεχώς μας απαντάτε ότι κινδυνολογούμε—όπως κάνατε παλιότερα με σιδηροδρόμους μέχρι την τραγωδία εκείνη.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
