05/07/2025

«Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ Σηκώνει Ασπίδα κατά της Κυβερνητικής Επίθεσης»

«Το ΚΚΕ μπαίνει μπροστά στον αγώνα για να αποκρουστεί η επίθεση που εξαπολύει η κυβέρνηση της ΝΔ», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας απόψε σε ανοικτή πολιτική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στον πεζόδρομο της Αγίου Νικολάου, στην Πάτρα, στο πλαίσιο της 34ης αντιιμπεριαλιστικής κατασκήνωσης της ΚΝΕ, στον Αλισσό

Κουτσούμπας: «Το ΚΚΕ μπαίνει μπροστά στον αγώνα για να αποκρουστεί η επίθεση που εξαπολύει η κυβέρνηση της ΝΔ»

Δημήτρης Κουτσούμπας: Ο αγώνας του ΚΚΕ ενάντια στην κυβερνητική πολιτική

«Το ΚΚΕ αναλαμβάνει πρωτοβουλία στον αγώνα για να αντισταθούμε στην επίθεση που εξαπολύει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας», δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά τη διάρκεια ανοιχτής πολιτικής συγκέντρωσης που διεξήχθη στον πεζόδρομο της Αγίου Νικολάου στην Πάτρα. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 34ης αντιιμπεριαλιστικής κατασκήνωσης της ΚΝΕ, κοντά στον Αλισσό Αχαΐας.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε ότι «η μεγάλη απάτη είναι το ίδιο το καθεστώς των επιδοτήσεων που εντείνει την εκμετάλλευση των μικρών αγροτών». Πρόσθεσε ότι «το ΚΚΕ προχωρά σε δράσεις ενάντια στην ακρίβεια και διεκδικεί αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Παλεύουμε για τη στήριξη των βιοπαλαιστών επαγγελματιών και αγροτών, καθώς και για εκπαιδευτικά ιδρύματα που θα παρέχουν ποιοτική μόρφωση με αξία και δικαιώματα». Επίσης υπογράμμισε την ανάγκη ύπαρξης δημόσιων δομών υγείας σε όλη τη χώρα με επαρκές προσωπικό και σύγχρονο εξοπλισμό.

Συνεχίζοντας την ομιλία του, ο Δημήτρης Κουτσούμπας επισήμανε ότι «δεν πρέπει να έχουμε καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση της ΝΔ», η οποία προσπαθεί να αποποιηθεί τις ευθύνες του σάπιου κράτους μετά το σκάνδαλο γύρω από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.Ανέφερε πως αυτό συμβαίνει λόγω των διαρθρωτικών προβλημάτων που προκαλεί η βαρβαρότητα του καπιταλισμού. Υπογράμμισε επίσης ότι οι ευθύνες βαραίνουν τόσο τους υπουργούς όσο και τους υπηρεσιακούς παράγοντες ή άλλους εμπλεκόμενους.

Αναφερόμενος στη στρατηγική εμπλοκής της Ελλάδας σε διεθνείς συγκρούσεις, ο Δημήτρης Κουτσούμπας σημείωσε πως «εφτά χρόνια μετά την τελευταία μεγάλη συνάντηση νέων από όλη την Ελλάδα εδώ στην Πάτρα, οι βάσεις όπως αυτές στον ‘Αραξο ή την Ανδραβίδα έχουν αποκτήσει μεγαλύτερη σημασία». Επισήμανε πως οι ελληνικές στρατιωτικές υποδομές χρησιμοποιούνται από δυνάμεις όπως το ΝΑΤΟ για επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή.

«Η χώρα μας έχει γίνει σημείο ανεφοδιασμού για στρατεύματα που συμμετέχουν σε πολέμους», πρόσθεσε χαρακτηριστικά. Σχολίασε επίσης τις σχέσεις με το Ισραήλ ως στρατηγικές συνεργασίες που θέτουν τον ελληνικό λαό στο στόχαστρο πιθανών αντιποίνων.

Καταλήγοντας,ανέφερε ότι «οι συμφωνίες διαλύονται ενώ οι συμμαχίες αναδιαρθρώνονται» καθώς κάθε ιμπεριαλιστικό μπλοκ προσπαθεί να αποκομίσει τα μέγιστα κέρδη από τις παγκόσμιες εξελίξεις. Τόνισε πως η κυβέρνηση συνεχίζει να παραπλανεί τον κόσμο σχετικά με τα δήθεν οφέλη από τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες.»