«Κυριάκος Μητσοτάκης στη Μαδρίτη: Συναντήσεις με Σάντσεθ και Βασιλιά Φελίπε – Ποια θέματα θα κυριαρχήσουν στην ατζέντα»
Στη Μαδρίτη θα βρεθεί σήμερα ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου θα συναντηθεί με τον Ισπανό ομόλογό του, Πέδρο Σάντσεθ και τον Βασιλιά Φελίπε. Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη Έλληνα Πρωθυπουργού στην Ισπανία εδώ και 13 χρόνια και σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, σηματοδοτεί τη βούληση ενίσχυσης των διμερών σχέσεων με έμφαση στον τομέα της οικονομίας και του εμπορίου.
Σημαντική Επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Μαδρίτη
Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας,Κυριάκος Μητσοτάκης,θα βρίσκεται σήμερα στη Μαδρίτη για να συναντήσει τον ισπανό ομόλογό του,Πέδρο Σάντσεθ,καθώς και τον Βασιλιά Φελίπε. Αυτή είναι η πρώτη φορά μετά από 13 χρόνια που Έλληνας Πρωθυπουργός επισκέπτεται την Ισπανία και οι κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι αυτή η επίσκεψη δείχνει τη διάθεση ενίσχυσης των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών με κύριο στόχο την οικονομία και το εμπόριο.
Η συνάντηση έρχεται σε μια περίοδο γεμάτη διεθνείς προκλήσεις. Στην ατζέντα θα περιλαμβάνονται σημαντικά θέματα που σχετίζονται με διεθνείς, περιφερειακές και ευρωπαϊκές εξελίξεις. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στις τελευταίες καταστάσεις στην Ουκρανία καθώς και στη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Η Ελλάδα και η Ισπανία ως κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο νότιο τμήμα της Ευρώπης αντιμετωπίζουν κοινές προκλήσεις όπως είναι οι μεταναστευτικές ροές και οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Επιπλέον, παρατηρείται σύγκλιση απόψεων σχετικά με ζητήματα που αφορούν στον προϋπολογισμό της ΕΕ καθώς επίσης και στην ανάγκη βελτίωσης πολιτικής συνοχής μαζί με την Κοινή Αγροτική Πολιτική. Η κοινή στρατηγική περιλαμβάνει επίσης την προώθηση επενδύσεων σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος μέσω συνεργατικών χρηματοδοτικών πρωτοβουλιών βασισμένων στις εκθέσεις Ντράγκι και Λέτα.
