Μάντζος: Συναγερμός από την πιθανή αναγνώριση της Βουλής των Αντιπροσώπων στην Ανατολική Λιβύη

Ο Δημήτρης Μάντζος, υπεύθυνος Κ.Τ.Ε. Εξωτερικών ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής εξέφρασε την ανησυχία του μετά την είδηση ότι η Βουλή της Ανατολικής Λιβύης συστήνει επιτροπή για τη μελέτη του «τουρκολιβυκού μνημονίου». «Έντονη ανησυχία και ερωτηματικά προκαλεί η χθεσινή ανακοίνωση της Βουλής των Αντιπροσώπων στην Ανατολική Λιβύη για την επεξεργασία και ενδεχόμενη αναγνώριση του παράνομου τουρκολιβυκού μνημονίου που

Μάντζος: Ανησυχία από την πρόθεση της Βουλής των Αντιπροσώπων στην Αν. Λιβύη για ενδεχόμενη αναγνώριση του

Ανησυχία για το Τουρκολιβυκό Μνημόνιο

Ο Δημήτρης Μάντζος, ‌επικεφαλής του Κ.Τ.Ε.Εξωτερικών του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, ⁢εξέφρασε την ανησυχία του σχετικά με την ανακοίνωση της Βουλής της Ανατολικής Λιβύης που προτείνει τη σύσταση ‍επιτροπής για τη⁢ διερεύνηση του «τουρκολιβυκού μνημονίου». «Η χθεσινή δήλωση της ⁣Βουλής ⁣των ‌Αντιπροσώπων στην Ανατολική Λιβύη προκαλεί σοβαρές ανησυχίες‍ και ερωτηματικά ‍σχετικά με την πιθανή αναγνώριση αυτού του παράνομου μνημονίου που υπογράφηκε το 2019 ⁤μεταξύ Άγκυρας και της Προσωρινής Κυβέρνησης της Λιβύης, ⁢το οποίο ουσιαστικά «διαγράφει» από τον χάρτη περιοχές όπως ⁤η Κρήτη ‌και τα νησιά του Αιγαίου, παραβαίνοντας προφανώς τους κανόνες του διεθνούς δικαίου στη θάλασσα.

Εφόσον οι πληροφορίες ‍αυτές είναι​ ακριβείς,​ η πρόσφατη⁢ αυτή εξέλιξη ενδέχεται να έχει σοβαρές συνέπειες ‌στο διπλωματικό κύρος της χώρας μας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Το καθεστώς Χαφτάρ στην Ανατολική Λιβύη -όπως​ επίσης και η ‌αιγυπτιακή κυβέρνηση- έχουν παρουσιαστεί από την ελληνική πλευρά ως φιλικές δυνάμεις που ‌συμβάλλουν στην εξισορρόπηση της αυξανόμενης επιρροής της Τουρκίας.

Καλούμε την κυβέρνηση να καταβάλλει ουσιαστικές προσπάθειες ώστε να ενισχύσει​ τη θέση της Ελλάδας στη Λιβύη⁤ -τόσο στην Τρίπολη​ όσο και στη‍ Βεγγάζη- ακολουθώντας μια συνεπή πολιτική που θα προστατεύσει⁢ τα εθνικά μας συμφέροντα ιδιαίτερα σε αυτή⁢ τη⁣ συγκυρία όπου παρατηρείται αύξηση των μεταναστευτικών ροών⁢ από το Τομπρούκ, καθώς και⁢ σημάδια αποσταθεροποίησης στις ⁣κυβερνήσεις των δύο πόλεων αλλά⁣ και γενικότερα στη γεωπολιτική κατάσταση σε Βόρεια ⁤Αφρική⁤ και Μέση Ανατολή», ανέφερε‍ χαρακτηριστικά.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.