11/12/2025

«Μαρινάκης: 1,5 δισ. ευρώ για ενίσχυση της μεσαίας τάξης και των οικογενειών στη ΔΕΘ»

Για δημοσιονομικό περιθώριο 1,5 δισ. ευρώ, έκανε λόγο ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης αναφορικά με τις εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ. Μάλιστα όπως χαρακτηριστικά τόνισε το περιθώριο αυτό είναι αποτέλεσμα συγκεκριμένων πολιτικών, όπως η ενίσχυση της απασχόλησης, η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και η θετική πορεία της οικονομίας, υπογραμμίζοντας ότι «τα χρήματα δεν προκύπτουν από λεφτόδεντρα».

Μαρινάκης: 1,5 δισ. ευρώ το δημοσιονομικό περιθώριο για παροχές στη ΔΕΘ – Μεσαία τάξη και οικογένειες στο

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, αναφέρθηκε σε δημοσιονομικό περιθώριο ύψους 1,5 δισ. ευρώ σχετικά με τις εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ. Υπογράμμισε ότι αυτό το περιθώριο προκύπτει από συγκεκριμένες πολιτικές όπως η ενίσχυση της απασχόλησης και η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, προσθέτοντας ότι «τα χρήματα δεν προκύπτουν από λεφτόδεντρα». Επιπλέον, σημείωσε πως η ανεργία έχει φτάσει στο 7,9%, το χαμηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί τα τελευταία 17 χρόνια.

Η αυξανόμενη πίεση του κόστους ζωής αναγνωρίζεται ως μια μόνιμη πρόκληση για τα νοικοκυριά, με ιδιαίτερη έμφαση στην τρέχουσα κατάσταση στέγασης. «Το διαθέσιμο εισόδημα χρειάζεται ενίσχυση»,δήλωσε ο κ. Μαρινάκης και ανέφερε προτάσεις για στοχευμένες φοροελαφρύνσεις που θα εξεταστούν από τον πρωθυπουργό και την οικονομική ομάδα. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις ανάγκες της μεσαίας τάξης καθώς και των μονογονεϊκών οικογενειών και των νοικοκυριών με δύο ή περισσότερα παιδιά. Όπως επισημάνθηκε, «το πρόβλημα έχει και δημογραφική διάσταση εκτός από την οικονομική». Στην συνέντευξή του στο ERTnews σχετικά με τον ΟΠΕΚΕΠΕ ανέφερε ότι «οι Έλληνες έχουν πληρώσει 2,7 δισ. ευρώ τα τελευταία 30 χρόνια για αμαρτωλές επιδοτήσεις», ενώ σχολιάζοντας την επιστροφή επιδότησης από τον Γραμματέα Ν.Ε. Ηρακλείου ΠΑΣΟΚ Λάμπρο Αντωνόπουλο είπε: «Όταν επιστρέφεις τα λεφτά της επιδότησης κάτι δεν πάει καλά».

Τέλος, όσον αφορά τα θαλάσσια πάρκα που ανακοίνωσε χθες ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, υπογράμμισε τη σημασία τους τόσο περιβαλλοντικά όσο και συμβολικά.