15/01/2026

Μαρινάκης: Οι Αγροτικές Κινητοποιήσεις Δεν Ελέγχονται από Κράτος και Αστυνομία!

Το πλαίσιο μιας περιόδου έντονου δημόσιου ελέγχου και κριτικής ενημέρωσης, έθεσε στη συνέντευξή του ο υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης στο «Black Box» του parapolitika.gr, επισημαίνοντας ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η διαφάνεια, η δικαιοσύνη και η προώθηση μεταρρυθμίσεων. Όπως είπε: Πλεύρης για αγρότες: Εάν συνεχιστεί η παρακώλυση των συγκοινωνιών, είναι

Μαρινάκης: Οι μόνοι που ξεβολεύονται είναι οι μπαταχτσήδες, αυτοί που έπαιρναν χρήματα που δεν έπρεπε –






Συνέντευξη του Παύλου Μαρινάκη στο Black Box

Συνέντευξη του Παύλου Μαρινάκη στο Black Box: Προτεραιότητες της Κυβέρνησης

Σε μια περίοδο έντονου δημόσιου σχολιασμού και κριτικής, ο υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης μίλησε στην εκπομπή «Black Box» του parapolitika.gr. Εστίασε στη σημασία της διαφάνειας, της δικαιοσύνης και την ανάγκη για μεταρρυθμίσεις από την πλευρά της κυβέρνησης. Ο κ. Μαρινάκης αναφέρθηκε στην κατάσταση των συγκοινωνιών λέγοντας: «Πρέπει να είσαι κυρίως για τα δύσκολα» και υπογράμμισε ότι οι περιστάσεις απαιτούν ξεκάθαρες αποφάσεις απέναντι σε φαινόμενα που πλήττουν τη δημόσια εμπιστοσύνη.

Στην τοποθέτησή του σχετικά με τον ΟΠΕΚΕΠΕ, χαρακτήρισε αυτήν την υπόθεση ως «την πιο χαρακτηριστική συζήτηση για τις αδυναμίες της μεταπολιτευτικής Ελλάδας». Ανέφερε ότι η καθυστέρηση στη μετάβαση του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ ήταν ένα ζήτημα που επηρεάζει αρνητικά την κυβέρνηση.

“Όλες οι Πόρσε του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν εμφανίστηκαν το 2019”, δήλωσε, προσθέτοντας ότι έχουν ευθύνες όσον αφορά τις ενέργειές τους ώστε να επιλυθούν οι παθογένειες αυτές.

Απαντώντας στις κατηγορίες περί συγκάλυψης από μέρους της κυβέρνησης, ο κ. Μαρινάκης ανέφερε πως η ίδια κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε σημαντικές ενέργειες για τη διασφάλιση τάξης στα γήπεδα και τα πανεπιστήμια καθώς και στη δίωξη εγκληματικών οργανώσεων.

Τραγωδία στα Τέμπη: Μοναδική Δικαστική Διαδικασία

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε επίσης στα Τέμπη, δηλώνοντας πως “τώρα είναι διαφορετική η περίπτωση ποινικά”. Υπογράμμισε τις πολιτικές ευθύνες αλλά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ποινικών ευθυνών πολιτικών προσώπων.» Για πρώτη φορά,η δικαιοσύνη καλείται να εξετάσει μια τόσο σοβαρή τραγωδία με τόσους πολλούς κατηγορούμενους». Σημείωσε ότι υπάρχουν 36 κατηγορούμενοι στην υπόθεση αυτή.

Η Εξεταστική Επιτροπή για τον ΟΠΕΚΕΠΈ

“Η διαδικασία αυτή δεν είναι σκοτεινή ούτε συγκαλύπτει”, ανέφερε ο Παύλος Μαρινάκης σχετικά με την Εξεταστική Επιτροπή.» Αντίθετα φέρνει στο φως όλα όσα συνέβησαν». Κλείνοντας αυτό το θέμα πρόσθεσε πως “ορισμένοι άνθρωποι έχουν χρησιμοποιήσει παράνομα πόρους επί δεκαετίες”.

Sit-in Αγροτών: Η Θέση της Κυβέρνησης

Aναφερόμενος στα μπλόκα των αγροτών είπε ότι «τους δρόμους κλείνουν μόνο κάποιοι αγρότες», εξηγώντας πως πρόκειται για μειοψηφία στον πρωτογενή τομέα που διεκδικεί συγκεκριμένα αιτήματα. Ωστόσο σημείωσε πως υπάρχουν και άλλοι που συμμετέχουν χωρίς δίκαια αιτήματα.

“Η αστυνομία απλά παρεμβαίνει όταν χρειάζεται προκειμένου να διαφυλαχθεί η ασφάλεια”, υπογράμμισε σχετικά με τον ρόλο των αρχών στις κινητοποιήσεις.

Μέλλον του Πρωτογενούς Τομέα

Bραχυπρόθεσμα υπάρχει ανάγκη ολοκλήρωσης των αλλαγών στον πρωτογενή τομέα σύμφωνα με όσα έχουν συμφωνηθεί μεταξύ κυβέρνησης και αγροτών. Ιδιαίτερη έμφαση πρέπει να δοθεί στη μακροπρόθεσμη στρατηγική ανάπτυξης αυτής της σημαντικής οικονομικής δραστηριότητας.»

Eπανεξέταση Νόμου Ευθύνης Υπουργών

“Η κυβέρνηση σκοπεύει να τροποποιήσει τον νόμο περί Ευθύνης Υπουργών”,δήλωσε ο κ. Μαρινάκης προσδιορίζοντας σαφώς τα βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση.» Οι πολίτες θα πρέπει πάντα να γνωρίζουν ποιοι είναι υπεύθυνοι», συμπλήρωσε τέλος.

* Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠE *

// Το περιεχόμενο δημοσιεύεται αυτόματα στον ιστότοπό σας.