22/02/2026

«Μαρινάκης προς αγρότες: Αποφασιστική προειδοποίηση για την επιστροφή στα μπλόκα»

Για τις κινητοποιήσεις των αγροτών ρωτήθηκε ο Παύλος Μαρινάκης κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.  «Είναι σαφές ότι δεν υπάρχει περιθώριο – και δεν νομίζω ότι είναι σε αυτό το σημείο και οι εκπρόσωποι του πρωτογενούς τομέα – επιστροφής στα μπλόκα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Οι δρόμοι είναι ανοιχτοί και πρέπει να

Μαρινάκης για αγρότες: Είναι σαφές ότι δεν υπάρχει περιθώριο επιστροφής στα μπλόκα






Δηλώσεις Παύλου Μαρινάκη

Δηλώσεις Παύλου Μαρινάκη σχετικά με τις κινητοποιήσεις των αγροτών

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης προς τους πολιτικούς συντάκτες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης εξέφρασε τη θέση της κυβέρνησης σχετικά με τις πρόσφατες κινητοποιήσεις των αγροτών.«Είναι σαφές ότι δεν υπάρχει περιθώριο – και δεν νομίζω ότι είναι σε αυτό το σημείο και οι εκπρόσωποι του πρωτογενούς τομέα – επιστροφής στα μπλόκα,» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Συνέχισε λέγοντας: «Οι δρόμοι πρέπει να παραμείνουν ανοιχτοί,επομένως τα τρακτέρ θα πρέπει να απομακρυνθούν από αυτούς. Αυτό είναι κάτι που έχουμε τονίσει από την αρχή και πιστεύω ότι μετά τη σημερινή συνάντηση – όπου δεν έχει προταθεί τίποτα νέο – δεν υπάρχει περιθώριο για συνέχιση αυτών των διαμαρτυριών.» Επίσης, επεσήμανε πως αν υπάρξουν τεχνικά ζητήματα χωρίς δημοσιονομικές επιπτώσεις από πλευράς των αγροτών, «είμαστε εδώ για να τα ακούσουμε.»

“Θα συνεχίσουμε να ακούμε τα αιτήματα και του πρωτογενούς τομέα και άλλων εργαζομένων και θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για όλους,” κατέληξε ο κ. Μαρινάκης.

Αλληλεγγύη στην Ισπανία

Ο Παύλος Μαρινάκης άρχισε την παρέμβασή του εκ μέρους της ελληνικής Κυβέρνησης εκφράζοντας την βαθιά του συμπόνια προς τον ισπανικό λαό λόγω ενός πρόσφατου σιδηροδρομικού δυστυχήματος που συνέβη χθες.”Ειλικρινά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων καθώς και ευχές για γρήγορη ανάρρωση στους τραυματίες. Οι σκέψεις μας είναι μαζί τους,” είπε.

Πρόοδος στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών

Aπό την εφαρμογή του νέου εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών το 2022 έως το τέλος του 2025 έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 50.710 επιτυχείς αναδιαρθρώσεις, οι οποίες αντιστοιχούν σε αρχικές υποχρεώσεις ύψους 15,7 δισ. ευρώ.

Η τέταρτη χρονιά εφαρμογής αυτού του θεσμού ολοκληρώθηκε με σημαντική αύξηση στις αναδιαρθρώσεις συγκριτικά με προηγούμενα έτη, κυρίως χάρη στη νομοθετική παρέμβαση που έγινε τον Απρίλιο του 2025 για διεύρυνση κριτηρίων εισοδήματος καθώς επίσης κι υποχρεωτική συμμετοχή πιστωτών.

Το έτος 2025 σημειώθηκαν συνολικά 21.680 επιτυχείς αναδιαρθρώσεις σε αντίθεση με μόλις 2.706 τον πρώτο χρόνο λειτουργίας (2022), καταδεικνύοντας αύξηση άνω του 700%. Ο εξωδικαστικός μηχανισμός αποτελεί ένα κρίσιμο εργαλείο τόσο για την οικονομική στήριξη όσων χρωστούν όσο και για τη διαχείριση ιδιωτικών χρεών.

Τιμές ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα

Όσον αφορά τις τιμές ηλεκτρικής ενέργειας για τα νοικοκυριά στην Ελλάδα κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2025, αυτές διαμορφώθηκαν χαμηλότερα από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα €232,6 ανά μεγαβατώρα έναντι €246 ανά μεγαβατώρα στο σύνολο της ΕΕ.

Aνανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στην Ελλάδα



This paragraph will eventually hold information related to renewable energy sources in Greece and their impact on the EUS consumption statistics for electricity generation– >

This paragraph will eventually hold information related to renewable energy sources in Greece and their impact on the EU’s consumption statistics for electricity generation– >.

–>