16/01/2026

Μενίδι: Σφοδρή αστυνομική επιχείρηση αποκαλύπτει εγκληματικά δίκτυα – 13 συλλήψεις!

Ειδική αστυνομική επιχείρηση με σκοπό την αποτροπή κάθε μορφής παράνομης δραστηριότητας πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 15 Ιανουαρίου σε οικισμούς στην περιοχή των Αχαρνών. Η επιχείρηση σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από την Διεύθυνση Αστυνομίας Δυτικής Αττικής και σε αυτήν συμμετείχαν αστυνομικοί της παραπάνω υπηρεσίας, της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Δυτικής Αττικής, της Ο.Π.Κ.Ε., της Ομάδας

Ειδική αστυνομική επιχείρηση σε οικισμούς στο Μενίδι- Έγιναν 13 συλλήψεις

Ειδική Αστυνομική Επιχείρηση στην Περιοχή των Αχαρνών

Στο πλαίσιο μιας στοχευμένης αστυνομικής δράσης με σκοπό την καταπολέμηση κάθε μορφής παράνομης δραστηριότητας,διεξήχθη το πρωί της Πέμπτης 15 Ιανουαρίου,επιχείρηση σε διάφορους οικισμούς στην περιοχή των Αχαρνών.

Η συγκεκριμένη επιχείρηση σχεδιάστηκε και εκτελέστηκε από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Δυτικής Αττικής. Στην επιχείρηση συμμετείχαν μέλη της παραπάνω υπηρεσίας, καθώς και αστυνομικοί από άλλες ειδικές μονάδες, όπως η Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Δυτικής Αττικής, η Ο.Π.Κ.Ε., η Ομάδα ΔΙ.ΑΣ., καθώς και οι διευθύνσεις Τροχαίας και Αστυνομικών Επιχειρήσεων της περιοχής. Παράλληλα χρησιμοποιήθηκε ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) για την παρακολούθηση της κατάστασης στο πεδίο.

Όπως ανακοινώθηκε από την Ελληνική Αστυνομία (ΕΛΑΣ), κατά τη διάρκεια της επιχείρησης αποξηλώθηκαν συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ καλώδια μήκους 800 μέτρων που χρησιμοποιούνταν παράνομα για την ηλεκτροδότηση οικιών. Κατά τη διάρκεια αυτής της εξαιρετικά οργανωμένης δράσης συνελήφθησαν συνολικά 13 άτομα εις βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δικογραφίες – ανάλογα με τις περιστάσεις – για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας καθώς και παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ).

Σημειώνεται ότι οι αρχές βεβαίωσαν επίσης 36 παραβάσεις του ΚΟΚ που αφορούσαν έλλειψη άδειας οδήγησης, χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, μη χρήση κράνους σε μοτοσικλέτες κλπ., ενώ αποσύρθηκαν συνολικά 14 άδειες οδήγησης και 5 άδειες κυκλοφορίας.