26/01/2026

«Μητσοτάκης: Δεσμευόμαστε για αύξηση ορίων επιστροφής ΕΦΚ στο Αγροτικό Πετρέλαιο – Στήριξη στους αγρότες»

Aπό τη Ροδόπη όπου πραγματοποιεί επίσκεψη ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην αύξηση του ανώτατου ορίου για το αγροτικό πετρέλαιο, λέγοντας χαρακτηριστικά «αυξάνεται 50% το ανώτατο όριο του πετρελαίου για το οποίο επιστρέφεται ο ΕΦΚ στους αγρότες μας». «Είμαστε σε συνεχή διαβούλευση πώς θα στηρίξουμε τον πρωτογενή τομέα» πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός. Υπενθυμίζεται ότι έως σήμερα

Μητσοτάκης: Η αμφισβήτηση της εμπιστοσύνης στη Δικαιοσύνη σε αυτό το τοξικό περιβάλλον μπορεί να γίνει

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη Ροδόπη: Νέες Ανακοινώσεις για τους Αγρότες

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Ροδόπη, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την αύξηση του ανώτατου ορίου επιστροφής ΕΦΚ για το αγροτικό πετρέλαιο. Συγκεκριμένα, δήλωσε: «αυξάνεται 50% το ανώτατο όριο του πετρελαίου για το οποίο επιστρέφεται ο ΕΦΚ στους αγρότες μας». Επιπλέον, υπογράμμισε ότι «Είμαστε σε συνεχή διαβούλευση πώς θα στηρίξουμε τον πρωτογενή τομέα».

Μέχρι σήμερα έχουν καταβληθεί 56,3 εκατ. ευρώ μέσω τριών δόσεων σε περίπου 113.000 αγρότες που προχώρησαν σε αγορές αγροτικού πετρελαίου. Απομένουν ακόμη δύο πληρωμές για το οικονομικό έτος 2025: μία μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου για τιμολόγια που έχουν εκδοθεί έως τις 30 Νοεμβρίου και μία στις 31 Ιανουαρίου για τιμολόγια που εκδόθηκαν έως τις 31 Δεκεμβρίου.

Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης προγραμματίζει επίσκεψη στον Σταθμό Συμπίεσης Φυσικού Αερίου της ΔΕΣΦΑ στην Βιομηχανική Περιοχή Κομοτηνής και στις εγκαταστάσεις της Interplast. Στις 13:00 θα μεταβεί στην Κομοτηνή όπου θα εξερευνήσει το Μουσικό Σχολείο καθώς και το Μουσείο Καραθεοδωρή προτού συναντήσει νέους από την περιοχή.

Τέλος, στις 14:30 έχει προγραμματισμένη επίσκεψη στο υπό κατασκευή Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής ΙΣΝ. Είναι αξιοσημείωτο ότι κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης, μια ομάδα από 150 αγρότες με περίπου 70 τρακτέρ είχε αποκλείσει τις δύο κεντρικές πύλες ως μέρος των διαμαρτυριών τους, ωστόσο ο Πρωθυπουργός συνέχισε κανονικά με τα σχέδιά του.