08/09/2025

«Μητσοτάκης: Ενωμένοι για τη Δικαίωση της Κύπρου – Ένας Αγώνας που Υπόσχεται Νίκη»

«Η μαύρη επέτειος της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο πυροδοτεί και φέτος τη μνήμη της ωμής βίας, του χαμού και του ξεριζωμού. Δυναμώνει, ωστόσο, και τον αγώνα για την επανένωση του νησιού στο πλαίσιο ενός σύγχρονου ευρωπαϊκού κράτους. Χωρίς κατοχικές δυνάμεις. Και έτοιμο να αποτελέσει φάρο σταθερότητας και ειρήνης στις ταραγμένες θάλασσες της Ανατολικής Μεσογείου» αναφέρει

Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Συστήνεται ειδική ομάδα ελέγχου – Παλαιοκομματικές συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές

Η μαύρη επέτειος της τουρκικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Κύπρο αναβιώνει και φέτος τις μνήμες της βίας,των απωλειών και του εκτοπισμού. Ωστόσο, ενισχύει επίσης τον αγώνα για την επανένωση του νησιού ως ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος, απαλλαγμένο από κατοχικές δυνάμεις. Ένα κράτος που θα μπορέσει να λειτουργήσει ως φάρος σταθερότητας και ειρήνης στις ταραγμένες θάλασσες της Ανατολικής Μεσογείου», δηλώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή την 51η επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.
«Η δίκαιη επίλυση του Κυπριακού ζητήματος απαιτείται από τη διεθνή νομιμότητα και τον πολιτισμό του 21ου αιώνα. Επιπλέον, η τρέχουσα συγκυρία το καθιστά επιτακτικό, ειδικά σε μια περιοχή που πλήττεται από αναταραχές. Για αυτό το λόγο είναι κρίσιμο οι διακοινοτικές συνομιλίες να αποκτήσουν δυναμική προόδου σύμφωνα με τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Αυτή η πορεία ακολουθείται με συνέπεια μέσω της συνεργασίας Αθήνας και Λευκωσίας.

Το σύνθημα «Δεν Ξεχνώ» παραμένει πάντα επίκαιρο. Στην Κύπρο, μέσω συνεχούς και συστηματικής προσπάθειας για την αποκατάσταση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας. Και στην Ελλάδα,μέσα από τη διαρκή ενίσχυση των αμυντικών και διπλωματικών δυνατοτήτων της. Ο κοινός αγώνας για δικαίωση είναι ισχυρός και θα έχει νικηφόρα κατάληξη, όπως επιθυμούν η Ευρώπη, οι λαοί παγκοσμίως καθώς και η ίδια η Ιστορία», υπογραμμίζει ο Πρωθυπουργός.