07/09/2025

«Μητσοτάκης για Τέμπη: Αποκαλύψεις για την αθλιότητα που εκμεταλλεύτηκε τον ανθρώπινο πόνο»

Ερώτηση για την τραγωδία των Τεμπών, με αφορμή και τις κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα, που έγιναν το Σάββατο, δέχθηκε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου, στο πλαίσιο της 89ης ΔΕΘ. Σε ερώτηση για τα Τέμπη και αν υπάρχουν απαντήσεις σχετικά με το φορτίο της εμπορικής αμαξοστοιχίας, ανέφερε: «Κάθε φορά που μιλάω για την

Μητσοτάκης για Τέμπη: «Τώρα γνωρίζουμε για αυτούς που με πρωτοφανή αθλιότητα εργαλειοποίησαν τον πόνο των

Ανακοίνωση σχετικά με την τραγωδία στα Τέμπη και τις πρόσφατες κινητοποιήσεις

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο πλαίσιο της 89ης ΔΕΘ, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κλήθηκε να απαντήσει σε ερωτήματα που σχετίζονται με την τραγική κατάσταση που συνέβη στα Τέμπη. Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το φορτίο της εμπορικής αμαξοστοιχίας και αν υπάρχουν αναφορές που να διαλευκάνουν το γεγονός αυτό, δήλωσε: “Κάθε φορά που σκέφτομαι αυτήν την τραγωδία, νιώθω βαθιά θλίψη για τις ζωές που χάθηκαν τόσο άδικα και τον πόνο των συγγενών. Επαναλαμβάνω τη δέσμευσή μου ότι δεν πρέπει να ξανασυμβεί ποτέ ένα τέτοιο ατύχημα και εργαζόμαστε συνεχώς για τη βελτίωση της ασφάλειας στους σιδηροδρόμους.”

Ο Πρωθυπουργός ανέφερε επίσης ότι τώρα πια γνωρίζουμε τα τελικά πορίσματα που εκδόθηκαν όσο αφορά τη συμμαχία του ξυλολίου και αυτούς οι οποίοι χρησιμοποίησαν τον πόνο των συγγενών για να αποδώσουν ευθύνες στους άλλους. “Πολλοί συμμετείχαν σε αυτήν την εκστρατεία, συμπεριλαμβανομένων κομμάτων τα οποία υποτίθεται ότι λειτουργούσαν θεσμικά καθώς και ΜΜΕ τα οποία αναπαρήγαγαν αυτές τις θεωρίες δίνοντας βήμα σε ανθρώπους με αμφίβολες απόψεις,” τόνισε.

“Τώρα έχουμε πλήρη εικόνα του τι συνέβη και πώς διαμορφώθηκε αυτή η κατάσταση γύρω από το συμβάν στα Τέμπη. Όλα τα υπόλοιπα θα εξεταστούν από τη δικαιοσύνη,” πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Επιπλέον, εξέφρασε απορία προς αυτούς οι οποίοι διαφωνούν με το κλείσιμο της ανάκρισης: “Αλήθεια τώρα αν θέλουν πραγματικά μια δίκη; Όλοι μας θα πρέπει να επιθυμούμε μια δίκαια διαδικασία.”