04/07/2025

Μητσοτάκης και Δρ. Markus Krebber: Στρατηγικές Συζητήσεις για το Μέλλον της Ενέργειας στην Ελλάδα

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε το απόγευμα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της RWE AG, Δρ. Markus Krebber, στο Μέγαρο Μαξίμου. Μητσοτάκης: Επίσημη επίσκεψη στο Άγιο Όρος την Παρασκευή και το Σάββατο Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η πορεία των επενδύσεων της RWE στην Ελλάδα για την ανάπτυξη εννέα φωτοβολταϊκών μονάδων στη Δυτική Μακεδονία, αλλά

Μητσοτάκης: Συναντήθηκε με τον διευθύνοντα σύμβουλο της RWE AG, Δρ. Markus Krebber – Τι συζήτησαν

Συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της RWE AG

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε μια σημαντική συνάντηση το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Δρ. Markus Krebber, Διευθύνοντα Σύμβουλο της RWE AG.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, αναλύθηκε η πρόοδος των επενδύσεων που πραγματοποιεί η RWE στην Ελλάδα, εστιάζοντας στην ανάπτυξη εννέα φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων στη Δυτική Μακεδονία. Επιπλέον, επιβεβαιώθηκε η απόφαση της γερμανικής εταιρείας να προχωρήσει σε δύο νέες μεγάλες επενδύσεις στον τομέα της ηλιακής ενέργειας στην Κεντρική Μακεδονία.

Η συνάντηση ανέδειξε την ταχύτητα υλοποίησης των επενδυτικών σχεδίων, γεγονός που αποδίδεται στο βελτιωμένο ρυθμιστικό και αδειοδοτικό πλαίσιο που έχει εφαρμοστεί τα τελευταία χρόνια. Επίσης, οι δύο πλευρές αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με νέες ευκαιρίες για επενδύσεις που προκύπτουν στη χώρα μας.

Αναφορικά με τις ανάγκες σε ευρωπαϊκό επίπεδο, υπογραμμίστηκε η σημασία αύξησης των διασυνδέσεων μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ.Στο πλαίσιο αυτό,η Ελλάδα προγραμματίζει τον τριπλασιασμό των δυνατοτήτων σύνδεσής της με την Ιταλία. Τέλος, συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν τους καταναλωτές λόγω του μακροχρόνιου κατακερματισμού στην ευρωπαϊκή αγορά ενέργειας.