Αποκαλυπτήρια Μνημείου Αφιερωμένου στα Θύματα των Τεμπών στην Καισαριανή: Μια Συγκινητική Τελετή Μνήμης και Σεβασμού
Σε μια ιδιαίτερα φορτισμένη συναισθηματικά εκδήλωση πραγματοποιήθηκαν σήμερα το απόγευμα στην Καισαριανή τα αποκαλυπτήρια Μνημείου αφιερωμένου στα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών. Το Μνημείο με τα ονόματα των 57 θυμάτων, τοποθετήθηκε από τον Δήμο στη συμβολή της Λεωφόρου Εθνικής Αντίστασης με τη Θυμάτων Τεμπών, όπως ονομάστηκε ο ανώνυμος κάθετος δρόμος, στο τέρμα της λεωφοριακής
Σε μια ατμόσφαιρα βαθιάς συγκίνησης, τελέστηκε σήμερα το απόγευμα στην Καισαριανή η τελετή αποκαλυπτηρίων ενός Μνημείου, αφιερωμένου στη μνήμη των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών. Το επιβλητικό μνημείο, που φέρει χαραγμένα τα ονόματα των 57 αδικοχαμένων, τοποθετήθηκε από τον Δήμο στο σημείο όπου η Λεωφόρος Εθνικής Αντίστασης συναντά τη Θυμάτων Τεμπών, ονομασία που δόθηκε πρόσφατα σε έναν κάθετο δρόμο στο τέρμα λεωφορειακής γραμμής.
Πλήθος πολιτών, μαζί με συγγενείς των θυμάτων, έδωσαν το «παρών» στην τελετή. Μεταξύ αυτών, ο πρόεδρος του Συλλόγου, Παύλος Ασλανίδης, ο οποίος συγκινημένος, αποτύπωσε ένα φιλί στο όνομα του παιδιού του, που είναι χαραγμένο στην πλάκα του μνημείου.
«Αποτελεί ελάχιστη ένδειξη σεβασμού και τιμής στη μνήμη των αδικοχαμένων συνανθρώπων μας», δήλωσε ο δήμαρχος Καισαριανής, Ηλίας Σταμέλος, στην ομιλία του, τονίζοντας παράλληλα: «Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ να ξεχαστεί. Τα Τέμπη υπάρχουν παντού».
