«Μόσχα: Αίτημα για επιστροφή των S-400 από την Άγκυρα»
Η Ρωσία …ξέμεινε από πυραύλους και θέλει να βρεί έναν τρόπο να πάρει πίσω εκείνους που είχε πουλήσει παλιότερα στην Τουρκία. Την είδηση μετέδωσε το Militarnyi, ένας ουκρανικός ειδησεογραφικός ιστότοπος ειδήσεων που ειδικεύεται σε στρατιωτικά θέματα. Σύμφωνα με το Militarnyi, η κυβέρνηση της Αγκυρας έχει καταρχήν συναινέσει να πουλήσει τους S-400 στη Μόσχα, αλλά οι
Η Ρωσία προσπαθεί να επαναφέρει τους S-400 από την Τουρκία
Η Ρωσία φαίνεται να αντιμετωπίζει έλλειψη πυραύλων και αναζητά τρόπους για να ανακτήσει εκείνους που είχε παραχωρήσει παλαιότερα στην Τουρκία. Αυτή την πληροφορία δημοσίευσε το Militarnyi, ένας ουκρανικός ιστότοπος που εστιάζει σε στρατιωτικά θέματα.
Σύμφωνα με το Militarnyi, η τουρκική κυβέρνηση έχει δώσει αρχικά τη συγκατάθεσή της για την πώληση των S-400 πίσω στη Μόσχα, όμως οι διαπραγματεύσεις είναι ακόμα σε εξέλιξη.
Η πρόταση αυτή φέρνει στο προσκήνιο μια κρίσιμη στιγμή, καθώς η Τουρκία, μέλος του ΝΑΤΟ, προχωρά στην ανάπτυξη ενός εγχώριου αμυντικού συστήματος που ονομάζεται «Ατσάλινος Θόλος», με στόχο να μειώσει την εξάρτησή της από τη ρωσική τεχνολογία. Η πώληση των S-400 θα μπορούσε να θεωρηθεί ένα “θείο δώρο” για τις Ηνωμένες Πολιτείες,οι οποίες επιδιώκουν με κάθε τρόπο να αποδεσμεύσουν την Άγκυρα από τις σχέσεις της με τη Μόσχα και ασκούν πιέσεις στον Ερντογάν προκειμένου αυτός να απομακρύνει τους ρωσικούς πυραύλους.