Μοσχαρίσιο Κρέας: Νέες Αύξησεις Τιμών και Ελλείψεις στον Ορίζοντα
Προβλέψεις για Αύξηση Τιμής Μοσχαρίσιου Κρέατος στη Βαρβάκειο Αγορά
Από το Φθινόπωρο αναμένονται σημαντικές αυξήσεις στην τιμή του μοσχαρίσιου κρέατος στη Βαρβάκειο Αγορά, κυρίως επειδή η χονδρική τιμή του δεν έχει υποχωρήσει ακόμα.
Ο πρόεδρος της Βαρβακείου Αγοράς, Ανδρέας Νιώτης, δήλωσε στο enikonomia.gr ότι «περιμένουμε από το τέλος Αυγούστου και μετά να υπάρξει μια αύξηση τουλάχιστον 10% στην τιμή του μοσχαρίσιου κρέατος από τη στιγμή που δεν έχει μειωθεί μέχρι σήμερα η χονδρική του κατά 20%. Από ό,τι φαίνεται η τιμή στο μοσχαρίσιο κρέας δεν πρόκειται να υποχωρήσει τουλάχιστον για 1 χρόνο ακόμα».
«Θα έχουμε μια αύξηση τον Σεπτέμβριο στην τιμή του μοσχαρίσιου κρέατος. Θα επανέλθουμε ξανά στα ίδια επίπεδα που πουλάμε σήμερα το μοσχαρίσιο κρέας», προσθέτει. «Η χονδρική τιμή στο μοσχαρίσιο κρέας παραδοσιακά είναι χαμηλότερη τους καλοκαιρινούς μήνες σε σύγκριση με τους υπόλοιπους μήνες. Ωστόσο, αυτή τη στιγμή οι χονδρικές τιμές παραμένουν σταθερές παρά την πτώση της κατανάλωσης κατά την καλοκαιρινή περίοδο», επισημαίνει.
Τιμές Μοσχαρίσιου Κρέατος
Σχετικά με τις τωρινές τιμές στη Βαρβάκειο Αγορά, ο κύριος Νιώτης αναφέρει: «Το κόστος για το μοσχαρίσιο κρέας κυμαίνεται από 7 ευρώ ανά κομμάτι με κόκκαλο έως και 12 ευρώ ανά κιλό χωρίς κόκκαλο». Σημειώνει επίσης ότι «τους τελευταίους 4-6 εβδομάδες οι τιμές έχουν παραμείνει σταθερές αλλά σε σύγκριση με πέρυσι έχουν καταγραφεί αυξήσεις της τάξης του 10% έως 15%».
Διευκρινίζει ότι τα αντίστοιχης ποιότητας προϊόντα σε άλλα κρεοπωλεία εκτός Βαρβακείου είναι πιο ακριβά: «Σε άλλα καταστήματα οι τιμές κυμαίνονται μεταξύ 15 και 16,50 ευρώ», προσθέτει χαρακτηριστικά ο κύριος Νιώτης.
Aιτίες Αυξήσεων
Ο πρόεδρος εξηγεί τους λόγους πίσω από τις αναμενόμενες αυξήσεις στις τιμές: «Η ανάπτυξη των βοδιών απαιτεί πολύ χρόνο και η διαδικασία αναπαραγωγής γίνεται με αργούς ρυθμούς. Το θηλυκό γεννά μόνο μία φορά τον χρόνο ένα μικρό μόλις ζώο. Έτσι το κόστος παραγωγής είναι υψηλό και η παραγωγή καθυστερεί ώστε να διατηρηθούν οι τωρινές αξίες» σημειώνει.
Tέλος, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με πιθανές ελλείψεις στο μέλλον όσον αφορά το μοσχάρισιο κρέας, ο κύριος Νιώτης διαβεβαιώνει πως κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί.
