03/03/2026

Μουντομπάσκετ 2027: Η Ελλάδα στην κορυφή του ομίλου μετά από νίκη στο Μαυροβούνιο και αναλυτική εικόνα των προκριματικών

Τη νίκη που ήθελε για να επιστρέψει στην 1η θέση του ομίλου πέτυχε η Εθνική Ελλάδας , που επικράτησε στην έδρα του Μαυροβουνίου για την 4η αγωνιστική των προκριματικών του Μουντομπάσκετ 2027 . ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μαυροβούνιο – Ελλάδα 65-79, Μουντομπάσκετ 2027: Γαλανόλευκη κυριαρχία με μυθικό Τολιόπουλο Έτσι, η Ελλάδα με ρεκόρ 3-1 είναι ξανά στην

Μουντομπάσκετ 2027: Η Ελλάδα στην κορυφή του ομίλου μετά από νίκη στο Μαυροβούνιο και αναλυτική εικόνα των προκριματικών

Η Εθνική Ελλάδας πέτυχε την πολυπόθητη νίκη που την επαναφέρει στην 1η θέση του ομίλου, επικρατώντας εκτός έδρας του Μαυροβουνίου για την 4η αγωνιστική των προκριματικών του Μουντομπάσκετ 2027.

Δείτε επίσης: Μαυροβούνιο – Ελλάδα 65-79, Μουντομπάσκετ 2027: Η Εθνική επικράτησε με εξαιρετικό Τολιόπουλο

Με αυτό το αποτέλεσμα, η Ελλάδα διατηρεί ρεκόρ 3-1 και βρίσκεται ξανά στην κορυφή, έχοντας ουσιαστικά εξασφαλίσει την πρόκρισή της στην επόμενη φάση. Η πρόκριση, βέβαια, δεν έχει ακόμη «σφραγιστεί» μαθηματικά, καθώς η Πορτογαλία γνώρισε ήττα από τη Ρουμανία με 101-96.

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι στη δεύτερη φάση των προκριματικών, οι ομάδες μεταφέρουν τα μέχρι τότε αποτελέσματά τους. Ο όμιλος της Εθνικής Ελλάδας θα διασταυρωθεί με τον Όμιλο Α, όπου αγωνίζεται και η Ισπανία.

Η Τουρκία του Αταμάν νίκησε ξανά τους Σέρβους

Με πρωταγωνιστές τους Τσέντι Όσμαν, Ομέρ Γιούρτσεβεν και Ταρίκ Μπιμπέροβιτς, η Τουρκία κατάφερε να κερδίσει για δεύτερη φορά τους Σέρβους μέσα σε τρεις ημέρες.

Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν επικράτησε με 94-86, ανεβάζοντας το ρεκόρ της στο 4-0. Ο φόργουορντ του Παναθηναϊκού AKTOR, Τσέντι Όσμαν, σημείωσε 13 πόντους, ενώ οι Γιούρτσεβεν και Μπιμπέροβιτς πρόσθεσαν 17 και 21 πόντους αντίστοιχα.