«ΝΑΤΟ: Οπλικά Συστήματα 1 Δισ. Δολαρίων από τις ΗΠΑ για την Ουκρανία – Το Βάρος στους Ευρωπαίους»
Ο Τραμπ συνεχίζει τις προσπάθειες για την εξεύρεση ειρηνευτικής λύσης στην Ουκρ ανία, αλλά οι Ευρωπαίοι σύμμαχοι του και το ΝΑΤΟ δεν έχουν σκοπό να αφήσουν να τελειώσει ο πόλεμος, με νικητή “στα σημεία” τη Ρωσία. Προχωρούν λοιπόν σε κινήσεις που όχι μόνον οδηγούν σε παράταση των πολεμικών συγκρούσεων, αλλά δελεάζουν και τις ΗΠΑ να
Συνεχιζόμενες Προσπάθειες Ειρηνικής Λύσης στην Ουκρανία
Ο Τραμπ συνεχίζει τις πρωτοβουλίες του για να βρεί μια ειρηνική διευθέτηση στην Ουκρανία, ωστόσο οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί του και το ΝΑΤΟ φαίνεται πως δεν προτίθενται να επιτρέψουν τη λήξη των εχθροπραξιών με τη Ρωσία να είναι ο υποτιθέμενος νικητής “στα σημεία”.
Έτσι, προχωρούν σε ενέργειες που όχι μόνο επεκτείνουν τις στρατιωτικές συγκρούσεις, αλλά και ενθαρρύνουν τις Ηνωμένες Πολιτείες να συμμετάσχουν ενεργά στη διάρκεια αυτό του πολέμου: Οι χώρες μέλη του ΝΑΤΟ από την Ευρώπη ανακοίνωσαν σήμερα ότι θα προσφέρουν πάνω από ένα δισεκατομμύριο ευρώ επιπλέον στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία. Αυτή η πρόσθετη υποστήριξη θα περιλαμβάνει οπλικά συστήματα που θα αγοραστούν από τις ΗΠΑ και θα αποσταλούν στην Ουκρανία με χρηματοδότηση από τους Ευρωπαίους συμμάχους.
Οι υπουργοί Εξωτερικών του ΝΑΤΟ συγκεντρώνονται σήμερα στις Βρυξέλλες χωρίς την παρουσία του Αμερικανού ΥΠΕΞ Μάρκο Ρούμπιο. Όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας, Μαρκ Ρούτε: «Οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη. Αυτό είναι θετικό. Ωστόσο, πρέπει ταυτόχρονα να εξασφαλίσουμε ότι όσο διαρκούν αυτές οι συνομιλίες, η Ουκρανία θα βρίσκεται σε όσο το δυνατό πιο ισχυρή θέση ώστε να συνεχίσει τον αγώνα της».
