«Νέος Φόρος Καυσίμων και Φυσικού Αερίου από το 2027: Ποιες θα είναι οι Επιπτώσεις για τους Καταναλωτές»
Από την 1η Ιανουαρίου του 2027 θα τεθεί σε ισχύ ο νέος κανονισμός της ΕΕ για την απανθρακοποίηση στα κτίρια, τις οδικές μεταφορές και μικρές βιομηχανίες με την κωδική ονομασία ΣΕΔΕ 2 (Σύστημα Εμπορίας Δικαιωμάτων Εκπομπών). Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να φέρει εκτός μεγάλου απροόπτου αυξήσεις στις τιμές της βενζίνης, του πετρελαίου και του φυσικού

Εφαρμογή του Νέου Κανονισμού της ΕΕ για την Απανθρακοποίηση από το 2027
Από την 1η Ιανουαρίου 2027, θα τεθεί σε εφαρμογή ο νέος κανονιστικός πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αφορά την απανθρακοποίηση κτιρίων, οδικών μεταφορών και μικρών βιομηχανιών, γνωστό ως ΣΕΔΕ 2 (Σύστημα Εμπορίας Δικαιωμάτων Εκπομπών). Αυτή η εξέλιξη αναμένεται να προκαλέσει σημαντικές αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων όπως η βενζίνη, το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, καθώς και σε οποιοδήποτε άλλο καύσιμο που εκπέμπει ρύπους και χρησιμοποιείται για θέρμανση ή στις μεταφορές.
Ο κύριος στόχος αυτού του μέτρου είναι να επιτευχθεί μείωση των εκπομπών κατά 42% μέχρι το έτος 2030 σε σύγκριση με τα επίπεδα του 2005. Τι σημαίνει αυτό για τους καταναλωτές; Σύμφωνα με υπολογισμούς από τον Σύνδεσμο Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών, οι καταναλωτές ενδέχεται να αντιμετωπίσουν μια συνολική επιβάρυνση περίπου 800 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως λόγω αυτού του φόρου αν ληφθούν υπόψη οι τρέχουσες τιμές CO2 (45 ευρώ ανά τόνο) και εφόσον η κατανάλωση στα καύσιμα παραμείνει στα ίδια επίπεδα μέχρι το 2027.
Παράλληλα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Green Tank, περίπου 1.15 έως 1.17 εκατομμύρια ευάλωτα ενεργειακά νοικοκυριά στην Ελλάδα (δηλαδή ποσοστό γύρω στο 26.5%) καθώς επίσης και μεταξύ 448.000 έως475.000 νοικοκυριά που πλήττονται από τις μεταφορές (13.9%) θα κληθούν να αντιμετωπίσουν ένα κόστος που κυμαίνεται από 833 εκατομμύρια έως και πάνω από ένα δισεκατομμύριο ευρώ κατά τη διάρκεια της περιόδου από το 2027 έως το 2032 με μέσες τιμές δικαιωμάτων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στα επίπεδα των €45 ανά τόνο αρχικά και €84 στη συνέχεια.
Τέλος, αναμένεται ότι ο αριθμός των ευάλωτων νοικοκυριών θα αυξηθεί κατά ποσοστά μεταξύ του 0.9% – 1.5%, ενώ τα μεταφορικά ευάλωτα νοικοκυριά μπορεί να διευρυνθούν κατά 1.1% – 2.1%.