Ο Ντόναλντ Τραμπ Σχολιάζει την Απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου για τους Δασμούς και Απειλεί με Νέα Μέτρα
«Βαθύτατα απογοητευτική» χαρακτήρισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου που έκρινε παράνομο ένα μεγάλο μέρος των δασμών που είχε επιβάλει η κυβέρνησή του στα εισαγόμενα προϊόντα. Ο Τραμπ είπε ότι «ντρέπεται» για λογαριασμό ορισμένων δικαστών κρίνοντας ότι το Ανώτατο Δικαστήριο «επηρεάστηκε από ξένα συμφέροντα». «Οι ξένες χώρες χαίρονται τόσο πολύ
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, εξέφρασε την έντονη απογοήτευσή του για την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, η οποία έκρινε μη νόμιμο ένα σημαντικό μέρος των δασμών που είχε επιβάλει η κυβέρνησή του σε εισαγόμενα προϊόντα. Ο κ. Τραμπ δήλωσε ότι ντρέπεται για ορισμένους δικαστές, υπονοώντας ότι το Ανώτατο Δικαστήριο επηρεάστηκε από ξένα συμφέροντα.
«Οι ξένες χώρες χαίρονται τόσο πολύ τώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά. Ωστόσο, προειδοποίησε ότι διαθέτει εναλλακτικές μεθόδους, οι οποίες είναι ακόμη ισχυρότερες από τους δασμούς, και σκοπεύει να τις αξιοποιήσει, αναμένοντας ότι θα αποφέρουν περισσότερα έσοδα.
Ο Αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε την απογοήτευσή του, τονίζοντας ότι του επιτρέπεται να διακόψει εμπορικές σχέσεις, να επιβάλει εμπάργκο και να προβεί σε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια, εκτός από το να επιβάλλει χρηματικές χρεώσεις στις χώρες.
