«Ολυμπιακός: Από τον Τραυματισμό στην Κατάκτηση – Η Συναρπαστική Πορεία του Γιαζίτσι»
Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με νίκη το νέο πρωτάθλημα της Super League, επικρατώντας με 2-0 του Asteras AKTOR. Μπορεί με το σκορ να πιστεύει κανείς πως έφτασε εύκολα στο τρίποντο, αλλά χρειάστηκε μία “έμπνευση” του Γιουσούφ Γιαζίτσι για να βρει γκολ. Ο Τούρκος μεσοεπιθετικός αντιμετώπισε την ομάδα που είχε πέρσι τραυματιστεί σοβαρά με τους χιαστούς, αλλά

Ο Ολυμπιακός ξεκινά με νίκη στο νέο πρωτάθλημα της Super League
Η νέα σεζόν της Super League άνοιξε για τον Ολυμπιακό με μια σημαντική νίκη 2-0 απέναντι στον Asteras AKTOR.Παρά το γεγονός ότι το σκορ φαίνεται να υποδηλώνει μια εύκολη επικράτηση, η πραγματικότητα ήταν διαφορετική, καθώς χρειάστηκε μια “έμπνευση” από τον Γιουσούφ Γιαζίτσι για να βρει την ευκαιρία να σκοράρει. Ο Τούρκος μεσοεπιθετικός αντιμετώπισε την ομάδα που πέρυσι του είχε προκαλέσει σοβαρό τραυματισμό στους χιαστούς, αλλά φέτος κατάφερε να πάρει τη δική του εκδίκηση πετυχαίνοντας ένα γκολ που τον απελευθέρωσε σε όλα τα επίπεδα.
Η μοίρα έφερε τον Γιαζίτσι στην κορυφή
Η πρώτη νίκη του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα ήρθε δύσκολα αλλά δίκαια. Αν και οι ευκαιρίες για γκολ δεν ήταν πολλές, η ομάδα δεν απειλήθηκε σχεδόν καθόλου από τους Αρκάδες, οι οποίοι προσπαθούσαν μάταια να κρατήσουν ανέπαφη την εστία τους.
Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ αναζητούσε λύσεις από τον πάγκο προκειμένου να ανοίξει την άμυνα των φιλοξενούμενων,οι οποίοι είχαν τις απαντήσεις στις σέντρες και ευνοήθηκαν από την τύχη όταν το σουτ του Τσικίνιο κατέληξε στο δοκάρι.
Tη λύση τελικά έδωσε ο Γιουσούφ Γιαζίτσι,ο οποίος αποφάσισε να επιχειρήσει ένα σουτ από μακρινή απόσταση όταν βρήκε χώρο και κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του Τσιντώτα που δεν αντέδρασε όπως θα ήθελε.
Μνήμες τραυματισμού και επιστροφής
Aξιοσημείωτο είναι ότι περίπου αυτή την εποχή πέρυσι ο Βάσκος προπονητής είχε φέρει στην ομάδα τον Τούρκο διεθνή που τότε δεν είχε κάνει προετοιμασία και φαινόταν εκτός ρυθμού. Δυστυχώς για εκείνον, υπήρξε ένας σοβαρός τραυματισμός λίγο πριν το τέλος ενός αγώνα όπου προσπάθησε μάταια να προλάβει τη μπάλα. Οι κραυγές πόνου του συγκλόνισαν όλους όσους παρακολουθούσαν εκείνη τη στιγμή.
Οι εξετάσεις επιβεβαίωσαν τους χειρότερους φόβους: οι χιαστοί είναι ένας τραυματισμός που κανείς ποδοσφαιριστής δεν θέλει ποτέ στη ζωή του. Μετά το πρώτο παιχνίδι με τα ερυθρόλευκα, ο Γιαζίτσι πέρασε κάτω από το μαχαίρι και ξεκίνησε έναν δύσκολο αγώνα για επιστροφή πιο δυνατός.
Αφοσίωση στον Ολυμπιακό
Pολλές ομάδες ενδιαφέρθηκαν για αυτόν μετά την αποκατάστασή του – κυρίως από Γαλλία και Τουρκία – όμως εκείνος παρέμεινε πιστός στον Ολυμπιακό λόγω της στήριξης που έλαβε σε αυτή τη δύσκολη περίοδο της καριέρας του.
“Νιώθω εξαιρετικά στους ‘ερυθρόλευκους’ και δεν σκέφτομαι καθόλου την αποχώρηση”, δήλωνε συνεχώς. Η μεγάλη ευκαιρία ήρθε απέναντι στον Asteras AKTOR κι αυτός ανταποκρίθηκε εντυπωσιακά μετατρέποντας τους πόνους σε πλήρη λύτρωση για τον… πλέι μέικερ υπό τις οδηγίες του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.